26 august 2008

Termoizolatia casei

Termoizolatia casei asigura confort
Termoizolatia este o parte esentiala a sistemului de incalzire si racire al casei. Creste nivelul de confort si reduce cheltuielile. In cazul unei case cu o termoizolatie bine pusa la punct, acestea
pot fi reduse cu pana la 50%.
Determinarea cantitatii necesare pentru termoizolatia unei case este cu siguranta o decizie economica. Izolarea termica trebuie realizata pe toate partile importante ale casei si, in functie de gradul “scurgerilor” de caldura, pentru fiecare in parte este recomandat un anumit nivel de termoizolatie. In cazul acoperisului, trebuie sa fie cat mai buna, la pereti putin mai mica, iar pentru pardoseli - cea mai mica.
Grosimea si R-ul
Pierderile de caldura sunt definite de valoarea R (rezistenta la transfer termic). De exemplu, cu cat R-ul este mai mare, cu atat calitatile termoizolante ale materialului sunt mai bune. De cele mai multe ori, unul de 4 cm gosime va avea R-ul de doua ori mai mare decat un altul de 2 cm. Asadar, grosimea este importanta.
Acum cativa ani, aceste materiale erau de doua feluri: fibra din sticla si vata minerala. Ele au proprietati termoizolante similare si a devenit o practica obisnuita ca atunci cand se vorbeste despre capacitatile izolante sa se faca referire la grosime.
In prezent, producatorii ofera o gama variata de optiuni, fiecare cu caracteristicile ei. Una din caracteristicile care trebuie studiate cu mare atentie este R-ul. Totusi, sunt multi producatori care ofera valoarea R a produsului deja montat, fapt ce duce la o inducere in eroare a cumparatorului.
Reducerea ”migratiei”
Caldura “migreaza” de la zonele calde catre cele reci. Termoizolatia ar trebui montata in locurile unde incercati sa reduceti “migrarea”. Desigur ca aceste locuri sunt reprezentate de peretii exteriori si tavan. Insa nu trebuie omisi peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul, demisolul sau camarile.
Daca doriti sa mentineti un nivel de confort termic acceptabil la demisol, este suficient sa nu izolati podeaua. In cazul in care il folositi ocazional, este mai economic sa izolati podeaua si sa incalziti demisolul separat, doar atunci cand este nevoie.
Probleme frecvente
Cele doua mari probleme asociate cu termoizolatia unei case sunt: calitatea slaba a lucrarii si condensul. Incapacitatea de a taia si potrivi materialul termoizolant in toate spatiile unde vreti sa reduceti transferul de caldura va reduce eficienta intregii lucrari.
Condensul poate fi prevenit! Atunci cand isi face aparitia in interiorul unui zid izolat termic (si nu numai), termoizolatia devine uda, materialele folosite la constructia casei incep sa cedeze si vopseaua de la exterior se exfoliaza. Ca sa evitati aceste “catastrofe” trebuie sa folositi un material care actioneaza ca o bariera de vapori, pentru a impiedica apa sa produca condens, intrand astfel in ziduri sau acoperis.

2 comentarii:

  1. Ma numesc Mihai si am o problema, vreau sa ma ajutati daca se poate .. va rog frumos... problema este urmatoarea... cu administratorul de bloc,fura prea mult,stau langa pompieri Alee.Militarilor nr 1,Bl 48... sunt 3 scari de bloc in acest bloc... problema e in felul urmator:el la afisu de intretinere jos pune prea mult .. de exemplu plata gunoiului el ia si tv total de persoana 8,76 ron * nr de persoane apartament... m-am interesat la un muncitor de la ADP si costa 5 ron de persoana fara TVA si fara inchirieri pubela etc,, a doua problema este cu apa canal .. sumele sunt diferite de la apartament la apartament,eu de exemplu am de plata 57 ron,altii au 81,38 ron ,85 ron etc si tot asa am facut un calcul doar pe scara mea ,am adunat toate sumele de la locatari si a venit undeva la 854 ron ceea ce inseamna 227 mc apa canal .. si mc este de 3.76 ron... stau si ma gandesc la celelalte scari este tot la fel si un calcul de apa canal pusa de la el vine cam 670 + mc de apa canal pe luna.. si noi toata asociataia apa rece pe luna nu consumam nici 250 mc ... toti acesti bani se duce la el in buzunar .. vreau sa va rog frumos sa faceti niste demersuri daca se poate... peste 3000 ron pe luna bagati la el in buzunar din banii nostrii... lumea nu vede pentru ca sunt batrani in bloc... si plus cand vine la noi sa ii dam apometrele el nici nu intra in casa sa le citeasca .. ne spune sa le citim noi si sa i le dam.. sunt oameni batrani care nu vad care e situatia,nimeni nu se intereseaza ,daca eu am vazut cat se fura ,va dati seama ca un om specializat in asa ceva poate face ceva in aceasta situatie. Astept un raspuns.Va multumesc Frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. Building Manager29 iul. 2013, 17:27:00

    Aceste probleme trebuie sa le discutați in comitetul executiv sau in cadrul adunării generale. Administratorul este angajatul asociației si trebuie sa răspundă in fata membrilor acesteia.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!