25 martie 2009

Programul national de reabilitare termica

Programul Naţional de Reabilitare Termică: 100 de blocuri în patru ani

Birocraţia şi incompetenţa autorităţilor locale au îngropat programul de reabilitare termică. Specialiştii în domeniu afirmă că izolarea termică ar reduce factura la căldură cu cel puţin 35 la sută. Legea prevede că statul va acoperi 80% din cheltuieli. Programul include circa 83.000 de blocuri.
În funcţie de fondurile de care dispun, autorităţile locale pot prelua parţial sau integral cheltuielile care revin asociaţiilor. În acest fel, locatarii ar putea să fie scutiţi de orice costuri pentru reabilitarea termică a propriilor apartamente.

Citeste toata stirea aici: Adevarul.ro

Incepe reabilitarea termica in sectorul 1

Primăria sectorului 1 va demara, începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, reabilitarea termică a blocurilor din sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit programului de investiţii pentru anul în curs, 85 de blocuri din cartierele Aviaţiei, Băneasa, Calea Griviţei, Nicolae Titulescu, Ion Mihalache şi Bucureştii Noi vor fi reabilitate termic.

Reabilitarea termică a blocurilor presupune termosistem faţade cu polistiren expandat, termosistem soclu, termosistem şi hidroizolaţie terase, termoizolare placă subsol, înlocuirea tâmplăriei de lemn existentă cu tâmplărie PVC şi geam termoizolant, închiderea balcoanelor cu tâmplărie PVC şi geam termoizolant, înlocuirea totală sau parţială a conductelor de distribuţie agent termic şi montarea de repartitoare şi robinete termostatice.

Până în prezent, au fost încheiate aproape 300 de convenţii-cadru cu asociaţiile de proprietari din sectorul 1 pentru începerea programului de reabilitare termică a blocurilor.

Sursa: Adevarul.Ro