27 ianuarie 2010

Reabilitare termică: Udrea vrea sa reabiliteze termic 20.000 de locuinte pana la sfarsitul lui 2010

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, isi propune sa reabiliteze termic 20.000 de locuinte pana la sfarsitul lui 2010, in pofida fondurilor insuficiente.

"‎Termoizolarea locuintelor este singura modalitate de a scadea ‎costurile facturilor, prin limitarea pierderilor de caldura, in conditiile in ‎care temperaturi extreme, ca acelea de acum, cresc consumul de ‎energie.

Ministerul Dezvoltarii are ca prioritate de actiune ‎‎'energizarea' proiectelor de termoizolare", scrie ministrul Dezvoltarii si Turismului pe blogul personal.

Elena Udrea a anuntat ca exista numeroase proiecte si ‎solicitari depuse de administratiile locale inca de anul trecut si ‎incurajeaza administratiile sa continue sa mentina ritmul sustinut.‎

"Exista, desigur, o problema cu resursele financiare alocate - anul ‎acesta ministerul are alocate numai 150 de milioane de lei pentru ‎termoizolarea a 7.200 de apartamente incepute in 2009 si demararea ‎lucrarilor la alte 7.200. In total 14.500 de apartamente, ca obiectiv ‎cert pentru acest an. Nu este mult, nu este nici putin in conditiile date", a subliniat democrat liberala.

Cu toate acestea Elena Udrea afirma ca va face tot posibilul sa obtina resurse suplimentare pentru termoizolare.

"In masura in care o eventuala rectificare ar mai aduce fonduri, ‎ministerul va suplimenta bugetul reabilitarii termice. ‎In concluzie, anul viitor va prinde inca 15.000 de familii de romani ‎asigurate impotriva 'gerului', in varianta mai optimista sper ca 20.000 ‎de familii sa beneficieze de reabilitarea termica a locuintelor", a mai precizat Udrea.
Sursa: Ziare.com
Autor: Irina Ursu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!