5 aprilie 2010

Te-ai lasa de mancat carne ca sa salvezi planeta?

La inceputul lumii, conform Bibliei, Adam si Eva erau vegetarieni, iar lucrul asta s-a schimbat la scurt timp dupa ce acestia au incalcat porunca lui Dumnezeu si au fost alungati din gradina Edenului.

Si odata cu trecerea timpului si a degradarii mediului inconjurator, a cresteri emisiilor de gaze, multi au inceput sa se intrebe daca nu cumva un stil de viata vegetarian nu este o solutie pentru salvarea lumii. Am putea spune sau crede in acest moment ca vegetarianismul ar fi calea spre o a doua "gradina a Edenului"?

Persoanele care au adoptat deja acest stil de viata se lupta din rasputeri sa le dovedeasca celorlalti ca se fac vinovati de crima, crima la adresa planetei in care traiesc, mancand carne.

Mai mult chiar acestia ii acuza ca daca mananca animale nu se pot numi ecologisti, indiferent de ce fac in rest pentru asta, asa cum scriu si cei de la The Guardian.

Se pare ca resursele consumate de un omnivor pentru a cauta "hrana" ar putea hrani cel putin 10 vegetarieni. Probabil daca majoritatea ar deveni vegetarieni toata energia si poluarea care se degaja in atmosfera odata cu producerea alimentelor din carne nu ar mai afecta mediul inconjurator, iar resursele ar fi pastrate mult mai bine.

Deci este mai bine pentru planeta daca esti vegetarian? Se pare totusi ca extremismul nu este bun nici in acest caz, ci calea de mijloc.

Intr-adevar putem renunta la consumul excesiv de carne in favoarea legumelor si fructelor produse la nivel local si asa sa promovam un stil de viata sanatos. Pana la urma urmei noi traim aici si ar trebui sa fim direct interesati sa pastram lucrurile in cea mai buna stare. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!