7 mai 2010

Bucurestenii, obligati sa renunte la centralele de apartament

Bucurestenii ar putea fi obligati sa renunte la centralele de apartament si sa se racordeze la sistemul centralizat de incalzire.

Potrivit unui proiect de hotarare, mai marii primariei Capitalei vor discuta aceasta posibilitate in vederea privatizarii RADET, programata pentru anul viitor.

Pentru a putea oferi garantii unui eventual investitor care ar dori sa cumpere Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), primaria Capitalei vrea sa-i oblige pe cei care s-au debransat de la sistemul centralizat sa se reconecteze, dandu-le un termen intre trei si cinci ani, anunta Evenimentul Zilei.

Daca vor refuza sa faca asta, vor fi obligati sa foloseasca pentru incalzire doar sisteme care folosesc energie verde.

In fine, Capitala ar urma sa fie divizata in cel mult 15 zone de distributie a energiei termice, centralele urmand a fi si ele vandute sau concesionate "unuia sau mai multor operatori".

Desi nu au inscris in documentatie nicio posibilitate de despagubire a celor catorva sute de mii de bucuresteni, incurajati pana de curand sa-si monteze centrale de apartament, autorii proiectului au avut grija sa prevada si o taxa pe care acestia ar trebui sa o achite pentru reconectare: minimum 1.200 si maximum 3.500 de euro. 
 
Ce parere aveti dragi cititori despre aceasta decizie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!