8 mai 2010

Cheltuielile legate de zugrăvirea scării se plătesc după cota-parte indiviză

S-a zugrăvit casa scărilor. S-au reparat toboganele şi uşa de la intrare. Pentru suma cheltuită împărţeala s-a făcut în funcţie de numărul de camere locuibile. Nu era normal să se facă pe numărul de persoane din apartament? S. P., Bucureşti
Răspuns: Cheltuielile menţionate de dv. se repartizează după cota-parte indiviză, adică după suprafaţa utilă a fiecărui apartament, nu după numărul de persoane.

Merg zilnic acasă la fiica mea să am grijă de copiii ei. Nu dorm seara acolo. Administratorul i-a pus fetei mele încă o persoană la întreţinere. E corect? G. D., Bucureşti
Răspuns: Legal şi firesc este corect cum procedează administraţia blocului. Oriunde vă petreceţi timpul pe parcursul zilei, acasă, la serviciu, la copii, trebuie plătit consumul pe care îl faceţi, deoarece pentru fiecare asociaţie furnizorul emite factură în funcţie de consumul lunar al blocului.

Locuiesc într-un bloc cu 3 scări. Vrem să ne separăm, să avem o administraţie pentru fiecare scară. Avem mulţi restanţieri la două scări şi administratorul le tolerează şi le plăteşte din fondul nostru de rulment. Spuneţi-ne cum să procedăm pentru a ne separa legal în câte o asociaţie? A., Bucureşti
Răspuns: În primul rând, trebuie ca 50% +1 din proprietarii de pe scara pentru care se doreşte separarea să fie de acord cu această acţiune. În al doilea rând, pentru divizarea actualei asociaţii este necesar acordul a 80% din membrii acesteia. După care se urmează aceeaşi procedură ca la orice înfiinţare de asociaţie de proprietari.

De ce acte am nevoie şi unde trebuie să le depun ca să montez o antenă gsm pe bloc? T. E., Bucureşti
Răspuns: Aveţi nevoie de acordul asociaţiei de proprietari şi al proprietarilor de la ultimul nivel, apoi de autorizaţie de la autoritatea pentru comunicaţii şi de la primărie.

Preşedintele de bloc a decedat. Vicepreşedintele nu mai vrea să convoace adunare generală. Ce e de făcut? T. G., Bucureşti
Răspuns: Comitetul executiv sau cel puţin 20% din membrii asociaţiei de proprietari pot convoca o adunare generală extraordinară având ca ordine de zi alegerea unui nou preşedinte.
Libertatea.ro

3 comentarii:

  1. Nu sunt de acord cu aceasta decizie deoarece eu am fost mai mult fortata de imprejurari ca sa imi montez centrala termica:locuiesc la ultimul etaj,blocul nostru fiind capat de traseu de la termoficare si ce e mai rau,eu sunt ultimul apartament din bloc cu turul si returul la caldura(capat de coloana).Deci sunt si ultimul apartament de pe traseul care porneste de la termoficare, atat la apa calda cat si la caldura. Caldura-ioc,iar apa calda-asteptati mult si bine pana ajunge si la noi.Si ca mine sunt multe familii.

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa ma debransez de la radet pentru ca nu am caldura suficienta(locuiesc la etajul 4).la mine pe scara din 12 apartamente 7 au centrale proprii pe gaz.stiu ca trebuie sa am acordul vecinilor pe verticala si pe orizontala dar am probleme cu vecina de la etajul 3.cum pot sa ma debransez?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a va debranșa de la RADET, este nevoie să faceți o cerere la furnizor. Din cate situ, nu aveți nevoie de acordul vecinilor. De acordul vecinilor este nevoie când stabiliți sediul unei firme in apartament.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!