18 septembrie 2010

Reguli noi la BLOC : Debransatii vor plati caldura care vine de la vecini prin pereti

Debransatii si cei cu centrale de apartament vor fi obligati in aceasta iarna sa plateasca incalzirea partilor comune. Pentru partile comune, procentul ar putea ajunge si la 50 la suta din valoarea facturii la caldura.

Si cei care s-au debransat total de la sistemul centralizat de termoficare ar putea fi obligati sa achite intre 30 si 50 la suta din factura la caldura, potrivit unui initiative legislative, informeaza Gandul.

Procentul va fi stabilit de Adunarea Generala a Asociatiilor de Proprietari, nu va putea fi mai mic de 30 la suta si nici mai mare de 50 la suta din totalul energiei termice inregistrate pentru incalzirea unui bloc de locuinte.

"De doi ani ne chinuim sa convingem autoritatile ca trebuie majorat procentul la 30 la suta. Nu este normal ca cei care se debranseaza sau cei care-si inchid repartitoarele sa arunce intretinerea in spatele vecinilor. In realitate, acestia se incalzesc cu caldura degajata de tevile care le trec prin apartament si cea care se transfera de la vecini prin plansee, pardoseli sau pereti. Daca jumatate dintre proprietarii unui bloc isi inchid robinetii termostatici, cealalta jumatate suporta intrega factura adica si economiile vecinilor", a declararat pentru Gandul presedintele Ligii Asociatiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuta.

Directorul RADET, Mihai Becheanu, a declarat ca masura este una corecta si se va aplica din aceasta iarna. El a explicat ca un debransat cu centrala de apartament consuma o cantitate mai mica de gaze decat cea necesara incalzirii unui apartament care nu primeste caldura de la vecini prin pereti, planseu, pardoseala sau de la tevile care-i trec prin casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!