28 februarie 2011

Locuiţi la ultimul etaj şi vă plouă în casă? Hidroizolaţi acoperişul din fondul de reparaţii


Într-un bloc, conform Legii nr. 230/2007, fondul de reparaţii este obligatoriu. Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, spune că din aceşti bani se reabilitează şi terasa, care la unele imobile constituie o adevărată problemă.

Nu doar proprietarii direct afectaţi pot să observe că terasa are probleme, ci şi administratorul, care are obligaţia să verifice periodic starea proprietăţii comune. În ambele situaţii se anunţă preşedintele asociaţiei.

Adunarea generală îşi dă acordul

Dacă se constată că sunt probleme, se întruneşte urgent comitetul executiv pentru a lua o decizie cu privire la stabilirea fondului de reparaţii necesar pentru terasă şi se convoacă adunarea generală pentru aprobarea sumei şi obţinerea acordului de începere a lucrărilor. Dacă 50%+1 dintre proprietarii prezenţi la adunarea generală nu sunt de acord cu începerea reparaţiilor, atunci lucrarea nu se face, urmând ca toţi cei afectaţi să acţioneze, pentru recuperarea prejudiciilor, împotriva celor care nu îşi respectă obligaţiile legale fireşti într-un bloc. 

Dacă sunt bani la fondul de reparaţii şi proprietarii şi-au dat acordul pentru începerea lucrărilor se declanşează procedura de găsire a unei firme de specialitate serioase şi cu recomandări de la alte asociaţii mulţumite de serviciile ei. Se pot chiar vizita aceste asociaţii. Plata fondului de reparaţii din care se suportă lucrarea se face lunar, prin lista de plată, de către toţi proprietarii, în funcţie de suprafaţa utilă a locuinţelor. Sursa: Libertatea.ro

Anunț: Doriți sa refaceți terasa blocului, apelați cu încredere la o firma specializata sa execute astfel de lucrări. Pentru asociațiile de proprietari plata se poate face și în rate. Click aici pentru firma de hidroizolatii profesionale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!