1 martie 2011

Ce lucrări se fac la bloc

Vreţi ca imobilul în care locuiţi să nu devină, în timp, o ruină? 

Locuiţi într-un bloc vechi? Aţi constatat că imobilul a început să se degradeze? Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, vă spune ce să faceţi pentru ca blocul să nu aibă de “suferit”.

După 25 de ani de utilizare, instalaţiile sanitare comune (apă, căldură, canalizare, energie electrică) trebuie înlocuite. Astfel, se elimină pierderile. Se recomandă modificarea instalaţiilor pe orizontală, în scopul individualizării consumurilor la nivel de apartament, astfel încât, în condiţii de neplată din cauza unora, să nu sufere toţi proprietarii.

După 20 de ani, terasa trebuie refăcută total. Nu se recomandă refacerea terasei pe bază de comision acordat de firmă administratorului sau preşedintelui pentru că lucrarea, garantat, nu va ţine următorii 20 de ani. Apelati la o firma specializata in execuția lucrărilor de hidroizolații. Va recomandam firma Izofil Construct SRL tel. 0720.-601.931;

Subsolul trebuie în permanenţă îngrijit şi aerisit. Conductele de apă caldă şi căldură trebuie să fie izolate termic, altfel se produc pierderi pe spaţiile comune.
Trebuie asigurată periodic, cel puţin la şase luni, deratizarea şi igienizarea subsolului şi a spaţiilor comune aferente ghenei de gunoi. În Bucureşti, acest serviciu este făcut gratis de Primăria Capitalei.

Aveţi grijă la mucegai şi igrasie


În apartamente, indiferent de ceea ce se întâmplă cu evoluţia costurilor la bloc, evitaţi condensul, care produce igrasie şi mucegai, “boli” extrem de dăunătoare clădirii şi oamenilor. Adică, nu staţi în frig, sub18 grade C, sau nu vă încălziţi cu aragazul ori cu alte instalaţii improvizate.

Pe toată durata de funcţionare a instalaţiilor şi a clădirii, se impune o întreţinere constantă a acestora printr-o administrare tehnică profesională, având la bază Cartea tehnică a construcţiei. Sursa: Libertatea.ro

Anunt: Firma specializata, executam lucrări de hidroizolații și termoizolații terase bloc. Oferta hidroizolatii

6 comentarii:

  1. am centrala termica pe gaze de 10 ani si vreau sa stiu cit la suta trebuie sa platesc pentru reparatiile tevilor de apa calda si caldura.

    RăspundețiȘtergere
  2. plătiți procent din cota parte indiviza

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    Ma confrunt cu o problema mai deosebita: Adminstratorul impreuna cu seful de bloc si cu cativa colocatari vor sa izoleze TOT blocul in care stau cu acel amarat de polistiren. Blocul la momentul asta este placat cu caramida ornamentala ff frumoasa si in stare f buna. Pe mine si pe alti vecini ne deranjeaza pe langa pretul f mare al acestui proiect si faptul ca se strica / urateste blcul. Putem sa impedicam cumva acest proiect, sau macar sa isi izoleze acei vecini care vor.

    RăspundețiȘtergere
  4. DA, puteți sa împiedicați aceasta lucrare ilegala, faceți o reclamație la primăria locala, la departamentul disciplina in construcții.

    Lucrarea este ilegala dacă se executa fără autorizația primăriei.

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua !as dori sa va intreb daca un bloc din 1972 cu subsol tehnic poate fi prevazut din constructia lui cu boxe?va intreb acest lucru deoarece nu cunosc legislatia din 1972 cu privire la ce ar fi trebuit sa contina un subsol tehnic de atunci:tevi instalatii etc. sau boxe prin care sa treaca aceste tevi etc.?ce inseamna un subsol tehnic si daca este tehnic poate fi construit cu boxe in el?ce lege reglementeaza acest aspect?ce lege dinainte de 1989 cu privire la subsolul tehnic sau ce lege de dupa 1989 defineste un subsol tehnic?

    RăspundețiȘtergere
  6. blocul poate sa fie prevazut din construcție cu boxe. Legea 230/2007 si normele de aplicare.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!