10 martie 2011

Toti locatarii platesc reparatia terasei

Reparatia terasei blocului e de multe ori motiv de disputa intre locatari deoarece in unele cazuri sunt pusi sa plateasca doar cei de la ultimul etaj. Legea insa prevede ca lucrarea trebuie suportata de toti locatarii.
     
'Terasa e un spatiu comun, iar cheltuielile de reparatie sunt repartizate tuturor locatarilor, proportional cu cota parte indiviza', ne-a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat. Suma ce revine de plata pentru fiecare apartament se hotaraste in Adunarea Generala.

In cazul neachitării, vi se pun penalități

Daca exista locatari care nu vor sa plateasca, li se vor pune penalitati si vor fi chemati in instanta pentru obligarea platii datoriilor.

In cazul in care locuiti la ultimul etaj al unui bloc si izolatia plafonului a inceput sa cedeze, trebuie sa va adresati printr-o cerere scrisa asociatiei de proprietari. Presedintele sau administratorul asociatiei e obligat sa contacteze mai multe firme specializate pentru a alege cea mai buna oferta.

Daca asociatia nu ia masuri pentru reparatia terasei, puteti reclama situatia la serviciul asociatii de proprietari din cadrul primariei de care apartineti. In cazul in care administratorul refuza sa aprobe lucrarea, puteti convoca Adunarea Generala si i se poate desface contractul de munca.

Apelați la o firma specializata pentru execuția lucrării de hidroizolație la terasa blocului. Click aici pentru oferta HIDROIZOLATII PROFESIONALE

6 comentarii:

  1. Ati fost inundat din cauza terasei blocului, aveti probleme cu terasa blocului, doriti sa efectuati o reparatie la terasa blocului, aveti nevoie de o firma pentru hidroizolatii terase bloc, apelați cu încredere la partenerii noștri:
    HIDROIZOLATII PROFESIONALE TERASE BLOC

    RăspundețiȘtergere
  2. buna seara.. am cumparat un apartament in 2007 la etajul 4. apartamentul avea un acoperis tip sarpanta invelit cu ondulina. Acesta a fost construit in 2004 cu acordul asociatiei de proprietari si al proprietarilor de apartamente din bloc, dar pe cheltuiala fostului proprietar. in decembrie 2012 in urma unei vijelii puternice acoperisul a fost deteriorat si trebuia demolat. In urma solicitarii mele , actual proprietar, asociatia de proprietari a adus o firma pentru demontarea acoperisului si refacerea hidroizolatiei. S-a stabilit ca e nevoie de 2 straturi de membrana si o sapa pentru panta de scugere. Pana in prezent s-a pus doar un singur strat de membrana datorita vremii nefavorabile. la o luna dupa efectuarea lucrarilor( un singur strat de membrana) au aparut infiltratii in mai multe locuri in casa. Am cerut iarasi asociatiei sa aduca firma pentru a repara. S-a constatat ca 3 role de membrana erau desprise. si intoarse vant. s-au facut reparatiile. Urmand ca in vara sa se puna sapa si al doilea strat de membrana bitumata.Acum m-am lovit de 2 probleme: 1) firma cu care asociatia a facut contractul a adus un deviz foarte mare , calculat la o suprafata mult prea mare de mp si pentru 300 ore lucrate, in conditiile in care 3 muncitorii au lucrat doar 3 zile , si eu am adus pe cheltuiala mea inca 3 muncitori pentru demontarea acoperisului. Asociatia pare sa fie de acord cu aceste deviz( mesterul si cu administratorul si cu presedintele asociatiei sunt cunostinte).. si 2) proprietarii din bloc considera eu trebuie sa platesc toate reparatiile pentru ca daca acopesiul era facut bine ( acum 7 ani) acum nu trebuia sa mai facem hidroizolatia. Va rog sa ma sfatuiti urgent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu privire la prima dvs. întrebare, Asociația trebuia sa facă o selecție de oferte, sa solicite mai multor firme sa vadă terasa si sa prezinte la fata locului, comitetului executiv, variantele propuse de execuție. In urma selecției, după ce analizați variantele propuse, trebuia sa aveți cel putin trei oferte dintre care sa alegeți.

    La cea de a doua întrebare, toți proprietarii suporta reparația terasei indiferent de ce s-a întâmplat în urma cu 7 ani.
    Cum spune și titlul articolului "Toți locatarii plătesc reparația terasei" nicidecum numai dumneavoastră.

    Terasa face parte din proprietatea comuna, iar reparația este suportata de toți proprietarii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc pentru raspuns... acum urmatoarea etapa cred ca ar fi direct primaria si opc-ul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara. Am si eu o problema cu apartamentul parintilor care se afla la etajul 4 din 4. Problema este urmatoarea: hidroizolatia a fost facuta de cei de la etajul 4,,,individual..fiecare cum a vrut, cu ce a vrut..etc si au fost scazuti la intretinere...ca si parintii mei...numai ca de atunci si chiar si in momentul de fata in apartament sunt infiltratii.
    Am discutat cu doamna de la asociatie si mi-a spus ca nu poate face nimic fara acordul locatarilor, ca trebuie sa fie toti de acord , nu poate sa le opreasca bani fara sa fie de acord.Are dreptate?sau aceasta hidroizolatie se poate face si fara acordul locatarilor si sa le fie opriti banii apoi la intretinere?
    A spus ca a gasit o firma care vrea banii in 10 luni...si asta inseamna sa opreasca lunar de apartament o suma de bani, dar ca are nevoie de semnaturile tuturor.Vreau sa stiu daca e adevarat si daca nu , ce anume pot face?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru o astfel de lucrare nu are nevoie decât de acordul membrilor comitetului executiv. Cheltuiala se afișează in listele de plata la cheltuieli pe cota, toți proprietarii fiind obligați sa plătească în funcție de cota parte indiviza.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!