27 aprilie 2011

Beneficiaţi de scutiri la întreţinere

Pe bază de cerere scrisă  către președinte puteți fi scutit de la cheltuielile privind consumurile. Scutirile se aplică însă atunci când lipsiţi de acasă cel puţin 15 zile şi se referă numai la: apa rece şi apa caldă necontorizate, gazele naturale de la bucătărie, îngrijitorul şi evacuarea gunoiului menajer, energia electrică de pe spaţiile comune şi cea aferentă ascensorului şi plăţile denumite în lege “cheltuieli după numărul de persoane care locuiesc în apartament”.
Iată ce aveţi de plătit
Dacă apartamentul este nelocuit, rămân de plată pentru proprietar următoarele obligaţii, care nu au nici o legătură cu numărul de persoane şi care ţin de cota-parte indiviză: fondul de reparaţii şi/sau investiţii; cheltuielile administrative şi gospodăreşti (materiale consumabile, becuri etc.), salariile/indemnizaţiile administratorului, contabilului, mecanicului, preşedintelui, cenzorului şi portarului (fără salariul/indemnizaţia persoanei pentru curăţenie), întreţinerea ascensorului, centralei de bloc, interfonului sau a altor instalaţii de pe spaţiile comune şi consumurile/ pierderile de pe spaţiile comune.

5 comentarii:

  1. O nelamurire, daca ma puteti ajuta:
    De ce ori in virtutea carui text de lege salariul femeii de servici este calificat drept cheltuiala pe persoana?
    Mutumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Legiuitorul s-a gândit ca dacă nu locuiești în bloc pentru o perioada, femeia de serviciu nu face curățenie și pentru tine, pentru ca nu mai produci gunoi, mizerie...din acest motiv salariul îngrijitorului se calculează pe nr. persoane. Pe de alta parte, exista opinii ca îngrijitorul menține spatiile comune curate, nu neapărat pentru mizeria creata de oameni si ca ar trebui sa se calculeze salariul pe cota-parte. de aceea în lege găsim "colectarea deșeurilor menajere"

    RăspundețiȘtergere
  3. Legea 230/2007 si normele de aplicare Hg1588/2007 Art. 34. - Cheltuielile care sunt determinate de numărul persoanelor care locuiesc în condominiu şi nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de măsură se repartizează proporţional cu numărul de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în clădire în luna pentru care se calculează lista de plată şi reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece, caldă şi canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrică utilizată pentru funcţionarea instalaţiilor comune; colectarea deşeurilor menajere, vidanjare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am facut cerere catre Presedintele Asociatiei de Proprietari, princare solicitam scutirea de la plata cheltuielilor pentru lunile aprilie si mai 2014.D-na presedinte refuza semnarea cererii ! ! ! ! Ce pot face in aceasta situatie ? Nu vreau sa am "surpriza" de a plati cotele de intretinere pentru lunile mentionate, ca si cand as fi locuit in imobil.
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  5. dna Presedinte face un abuz. O astfel de cerere o poate respinge doar cu un temei foarte serios.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!