24 mai 2011

Cât costă întreţinerea lunară a unui apartament nou


Proprietarii locuinţelor din ansamblurile rezidenţiale noi suportă costuri mai mari faţă de cei din blocurile vechi, deoarece administratorii iau mai mulţi bani pentru facilităţi. Sursa: Evz.ro

Înainte de a achiziţiona locuinţa dorită, este recomandat să vă documentaţi referitor la costurile pe care va trebui să le suportaţi lunar cu întreţinerea acesteia.

Dacă vorbim despre locuinţele noi, trebuie să ştiţi că cele mai multe ansambluri rezidenţiale percep şi diverse taxe de mentenanţă, care diferă destul de mult, în funcţie de facilităţile oferite de complex şi la care se adaugă costurile cu utilităţile.

Concret, orice facilitate oferită de un dezvoltator sau manager de complex, precum piscină comună, monitorizare video, lifturi suplimentare, spaţii de joacă pentru copii sau săli sportive - înseamnă bani în plus pe care îi veţi plăti lunar.

Taxele de mentenanță, de la 70 de lei pe lună

De exemplu, pentru o garsonieră din complexul Primăvara, situat în cartierul Drumul Taberei din Capitală, proprietarul va plăti costuri lunare de întreţinere de aproximativ 70 de lei. În acelaşi timp, pentru o locuinţă cu două camere va scoate din buzunar aproximativ 125 de lei pe lună..

Tot aici, pentru un apartament cu trei camere locatarii plătesc lunar o întreţinere care porneşte de la 140 de lei. Sumele includ costurile cu salariile personalului administrativ, paza, serviciile de salubritate, electricitatea şi apa din spaţiile comune. Separat, se achită individual, în funcţie de consum, valori diferite ale întreţinerii lunare pe proprietate.

În complexul Rose Garden, localizat pe şoseaua Colentina, costurile întreţinerii lunare a unei locuinţe sunt cuprinse, în medie, între 250 de lei pentru un studio şi 400 de lei pentru un apartament cu două camere. Suma include toate utilităţile, dar şi serviciile de pază şi salubritate asigurate pentru complexul rezidenţial.

Într-un alt ansamblu rezidenţial, Cosmopolis, situat la intersecţia Tunari-Şoseaua de Centură, proprietarii apartamentelor cu trei camere plătesc, în medie, 300 de lei pe lună pentru utilităţi, pază şi întreţinerea spaţiilor comune, precum grădinile şi piscina complexului.

Apartamente cu costuri lunare de la 350 de lei

Costuri mici ale întreţinerii au ansamblurile Selecta, localizat pe bulevardul Ferdinand, şi Optima, dezvoltat în Titan, unde proprietarii locuinţelor cu două camere plătesc aproximativ 250 de lei pe lună.

Şi ansamblurile West Park şi Ten Blocks, din Militari, au costuri ale întreţinerii acceptabile. Aici, proprietarii locuinţelor cu două camere plătesc lunar aproximativ 350 de lei pentru utilităţi şi serviciile conexe.

Ceva mai scumpă este întreţinerea în complexul Armonia, unde, pentru o locuinţă cu două camere se plătesc lunar aproximativ 450 de lei la întreţinere. Acest lucru se justifică, printre altele, prin faptul că spaţiile de joacă pentru copii sunt ceva mai elaborate, iar fiecare clădire a complexului este dotată cu câte trei lifturi, ne-au spus reprezentanţii companiei Be Igloo.

Valorile sunt date pentru o lună de iarnă şi includ şi taxa de mentenanţă. Toate ansamblurile au pază, monitorizare video, parcare subterană, spaţii verzi şi locuri de joacă pentru copii, potrivit informaţiilor primite de la BI.

"Persoanele care se află în căutarea unei locuinţe noi trebuie să se informeze atent cu privire la costurile ulterioare achiziţiei, respectiv la cele cu întreţinerea."

EXCLUSIVIST

Întreţinere de mii de lei pe lună la casele de lux

O proprietate de lux nu înseamnă doar un preţ mare achitat la cumpărare, ci presupune şi disponibilitatea alocării unui buget generos lunar pentru cheltuielile administrative.

Sumele cu mult mai mari care trebuie alocate prin comparaţie cu segmentul de locuinţe mediu sunt justificate prin unele servicii exclusiviste. Printre acestea se numără paza permanentă, monitorizare video individuală a locuinţei şi garajului sau servicii de ridicare şi livrare a hainelor de către spălătorie.

Pentru un apartament nou, cu patru camere, aflat într-o clădire exclusivistă din zona parcului Herestrău, proprietarul plăteşte, lunar, aproximativ 1.000 de lei, sumă care include costul utilităţilor şi tarifele de mentenanţă.

Totuşi, această sumă nu este deloc mare pentru segmentul de lux. Spre exemplu, pentru un alt apartament cu patru camere, dar localizat într- un imobil de lux din cartierul Primăverii, achită chiar şi 2.500 de lei lunar, pentru a beneficia de serviciile complete oferite de managementul clădirii.

În aceeaşi zonă, pentru un apartament de tip penthouse, cu şase camere şi două garaje individuale, proprietarul plăteşte lunar taxe de mentenanţă şi costuri cu utilităţile în valoare de peste 4.500 de lei. Această sumă cuprinde şi salariul unui paznic care monitorizează exclusiv această locuinţă.
 
Doriti o firma pentru administrarea imobilului dumneavoastră, apelați la www.administrator-imobile.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!