15 mai 2011

Preşedintele asociaţiei de proprietari

Problemele din bloc sunt cauzate, de multe ori, de incompetența sau de abuzurile celor mandatați de proprietari să gestioneze bunurile comune şi mai ales banii de întreținere. Cum schimbați conducerea asociației de proprietari.

Întrucât în prezent nu există o autoritate specială pe care proprietarii să o angajeze şi să stea liniştiţi că de problemele lor se ocupă cineva specializat, singurele soluţii pentru încurcăturile apărute în anumite situaţii sunt:

1. Schimbarea prin vot. Numai prin votul majorității proprietarilor prezenți (50%+1) la o adunare generală se poate schimba președintele, cât si membrii comitetului executiv ori cenzorii aleşi. Dacă preşedintele ţine cu dinții de putere, adunarea generală extraordinară va fi convocată şi ţinută de proprietari într-un număr de cel puțin 20% din totalul membrilor asociației.

2. Prin decizia comitetului executiv se pot schimba administratorul, îngrijitorul, instalatorul, fochistul ş.a. Tot prin decizia comitetului executiv se poate suspenda preşedintele, dacă acesta a făcut abuzuri sau dă dovadă de dezinteres total faţă de atribuţiile pe care le are în asociaţie. Atunci când aveţi probleme care nu se rezolvă, este obligatorie schimbarea, altfel riscul e foarte mare şi cu cât timpul trece, cu atât costurile cresc, iar confortul la bloc scade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!