22 mai 2011

Scara de bloc, zugrăvită tip "papagal" din etaj în etaj

Locatarii au idei năstrușnice, mai ales când vine vorba despre părţile comune ale imobilului Zugrăvirea unei scări de bloc poate fi, de cele mai multe ori, un obiectiv greu de atins. Sursa: Adevarul.ro

Locatarii au idei năstruşnice, mai ales când vine vorba despre părţile comune ale imobilului
Zugrăvirea unei scări de bloc poate fi, de cele mai multe ori, un obiectiv greu de atins. Şi asta pentru că proprietarii scot cu greu bani din buzunar. Şi atunci când o fac, preferă să îşi coloreze singuri "perimetrul" din jurul apartamentului. Administratorii se plâng că din acest motiv multe scări de bloc au devenit adevărate caricaturi.
"Pe oameni nu îi interesează cum arată scara pe care locuiesc, chiar dacă aceasta se află în proprietate comună. Ei fug de răspundere şi preferă să nu se implice.
Altfel cum se explică faptul că la şedinţele de bloc vin numai câteva persoane", ne-a declarat C. B., administratorul unui bloc din sectorul 5 al Capitalei, aflat în apropierea Parcului Sebastian. Femeia ne-a spus că a strâns cu greu 3.000 de lei pentru a renova şi moderniza numai parterul. "Am montat uşi din PVC, am pus gresie, am schimbat geamurile sparte şi am zugrăvit pereţii scării.
Numai mâna de lucru a costat asociația în jur de 1.500 de lei. Dacă am fi angajat o firmă specializată, care să ne renoveze toate cele opt etaje, ne-ar fi costat peste 15.000 de lei.
Aşa că am hotărât să zugrăvim numai parterul, iar pe nivel şi-a făcut fiecare locatar cum a vrut. Să vedeţi ce caricatură a ieşit. Fiecare etaj are altă culoare pe pereţi. Unul este vopsit în roz, altul, în vernil, în timp ce un altul are forme geometrice şi picăţele albastre. Nimeni nu s-a atins însă de geamurile sparte", a adăugat administratorul. 

O lucrare profesională durează două săptămăni
Pentru zugrăvirea sau modernizarea casei scării de bloc,
  asociaţia de proprietari trebuie să aleagă, în urma unei licitaţii la care trebuie să participe minimum trei firme, oferta cu cele mai mici preţuri.

După studierea şi negocierea contractului, se numeşte o comisie care va supraveghea derularea lucrării conform devizului (ofertei). În cazul în care acestea nu decurg conform contractului, se va propune administraţiei sistarea lucrărilor până la rezilierea contractului.
"Renovarea unei scări de bloc presupune, în afară de zugrăvirea pereţilor, şi refacerea spaţiului de intrare în bloc, schimbarea cutiilor poştale, înlocuirea geamurilor sparte, repararea liftului (schimbarea design-ului interior) şi asigurarea unei iluminări mai bune pe scară", ne-a explicat C. P., reprezentantul societăţii M.C. Potrivit acestuia, durata unui proiect de renovare variază între două şi patru săptămâni, în funcţie de mărimea blocului. 

Tariful unui zugrav particular pleacă de la 20 de lei/mp
Preţurile variază şi ele în funcţie de dimensiunile scării, dar şi de preferinţele locatarilor. De exemplu, dacă angajăm o firmă specializată, numai zugrăvirea scării unui bloc cu patru etaje costă aproximativ 5.000 de lei. Putem apela şi la zugravi care lucrează pe cont propriu.
Tarifele percepute de aceştia sunt cuprinse între 20 şi 30 de lei/mp şi includ curăţatul pereţilor, gletuirea lor şi aplicarea vinaromului. Toată operaţiunea durează cel mult trei săptămâni, în cazul în care sunt doar doi zugravi. Cea mai recomandată culoare pentru holurile blocurilor este albul, deoarece dă senzaţia de curăţenie şi de spaţiu mai larg. 

Pentru renovarea, zugrăvirea scării de bloc, va recomandam firma IZOFIL CONSTRUCT SRL, firma specializata, cu experiență in execuția acestui tip de lucrări. Ii gasiti la telefon: 0720.-601.931. sau pe e-mail: e.constructii@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!