17 iunie 2011

Declaratia fiscala 112: Administratorii îşi vor declara veniturile doar online

De la 1 iulie, administratorii asociaţiilor de proprietari trebuie să transmită declaraţia fiscală 112 lunară doar online, aceasta nu va mai putea fi depusă la ghişeele administraţiilor financiare.

Declaraţia 112 se va putea transmite doar prin intermediul internetului, în următoarele condiţii:
  • Persoana care trimite (administratorul sau altcineva din asociaţie) trebuie să obţină certificat digital calificat pentru semnătură electronică, emis de o societate comercială autorizată de ANAF; sunt necesare cont personal de e-mail (dar nu pe yahoo) şi acces la internet;
  • Pentru a putea transmite declaraţia 112, preşedintele asociaţiei împuterniceşte prin procură notarială persoana care are drept de semnătură digitală;
  • După depunerea formularului-cerere 150 şi a împuternicirii notariale la administraţia financiară şi primirea pe adresa de e-mail (a persoanei împuternicite) a dreptului de a transmite, se poate opera lunar depunerea declaraţiei fiscale 112 pentru luna curentă, până la data de 25 a lunii următoare.
  • Validările şi confirmările de primire se vor opera tot online.
Sursa:  Libertatea.ro

3 comentarii:

  1. foarte bine, sunt total deacord cu declaratiile , voi ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  2. cum ne putem face asociatie de bloc separata pe 2 scari din 4?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu acordul membrilor celor doua noi asociații ce se vor crea. Oricum este multa bătaie de cap, veți avea nevoie de un profesionist sa facă asta pentru dumneavoastră, tarifele sunt intre 500-1000 lei.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!