8 octombrie 2011

Gata cu vecinii rău-platnici: apa şi gazele vor fi separate pe fiecare apartament


Utilităţile vor fi separate pe fiecare apartament şi vor fi oprite doar la datornici.

Vecinul rău platnic nu va mai da bătăi de cap celor de lângă el. Asta, dacă parlamentarii vor vota proiectul de lege care prevede că toţi furnizorii de utilităţi vor fi obligaţi să încheie contracte individuale cu fiecare locatar.

"Reglementarea asigură posibilitatea de a recupera mai uşor şi mai repede datoriile propretarilor de locuinţe", se precizează în expunerea de motive a draftului, care a fost avizat deja favorabil de Consiliul Legislativ al Senatului.

După intrarea în vigoare a reglementării, cei de la gaze sau furnizorii de apă vor trebui să ceară lista proprietarilor fiecărui apartament, să bată la uşa lor şi să încheie contract individual cu fiecare proprietar în maximum 180 de zile.

În timp ce preşedinţii de bloc spun că măsura este bună, pentru că nu se va mai opri apa caldă la toată lumea, locatarilor le este teamă că vor avea costuri în plus.

Datoriile vor fi eşalonate

Potrivit preşedintelui Federaţiei Asocieţiei de Proprietari, Radu Opaina, legea actuală permite separarea locatarilor la utilităţi, însă societăţile refuză de multe ori să monteze contoare. Totodată, legislaţia prevede că, pentru montarea unui ceas de gaze, proprietarul apartamentului trebuie să ia avize de la vecini şi să achite taxele aferente noii instalaţii.

Noua lege prevede că cei care nu-şi pot achita pe loc datoriile avute în momentul în care vor fi montate contoarele individuale, vor plăti datoria eşalonat, după ce furnizorii de utilităţi vor încheia cu asociaţia contract de cesiune de creanţe.

Citiţi mai mult: EVZ.ro

Un comentariu:

  1. "DOMNUL"OPAINA NU PREA A INVATAT LECTIA CA FOST DIRECTOR LA RADET...DIN CE BANI VOR PUNE SOCIETATILE DE UTILITATI CONTORI IN FIECARE APARTAMENT?DIN MARIRILE DE TARIFE CARE SE VOR OPERA PENTRU ACOPERIREA ACESTOR CHELTUIELI..CREDETI CA VREUN FURNIZOR DE CONTORI INDIVIDUALI TI-I DA CU PLATA IN RATE SI TERMEN CAND O PUTEA CETATEANUL?FARA CONTORI LA USA FIECARUI APARTAMENT DEGEABA SE VA FACE FACTURAREA INDIVIDUALA, CA SE VA OPRI TOT BLOCUL IN CONTINUARE.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!