29 octombrie 2011

Şi cei care au repartitoare plătesc pierderile comune

Suntem 40 de familii în tot atâtea apartamente, într-un bloc din Bucureşti. Toţi avem repartitoare montate, dar doi vecini vor să le scoatem, însă noi nu suntem de acord. Pot să ne oblige să renunţăm cu toţii? Cât plătesc cei care nu au repartitoare? Se pune la pierderi?

Răspuns: Renunţarea la repartitoare este opţiunea fiecărui proprietar nemulţumit de acest serviciu individual. După renunţare, proprietarului i se va repartiza căldura după regula care s-a aplicat înainte de a-şi pune repartitoare fără să fie afectat în vreun fel de ceea ce se întâmplă în apartamentele care au repartitoare.

Referitor la partea a doua a problemei, asociaţia repartizează căldura apartamentelor care nu au repartitoare fie după suprafaţa echivalentă termic, fie după suprafaţa utilă a acestor apartamente. Ceea ce rămâne se repartizează celor cu repartitoare de către firma cu care proprietarii în cauză trebuie să aibă fiecare un contract individual de prestări servicii. Tuturor li se repartizează consum/pierderi comune de maximum 10 % din factură.

Mai mult: Libertatea.ro

Un comentariu:

  1. NU E CHIAR ASA!REPARTITOARELE SE IAU IN CONSIDERARE NUMAI DACA TOATA LUMEA ARE REPARTITOARE (ORD.ANRSC ).ASA CUM PUNEREA REPARTITOARELOR S-A FACUT CU HOTARARE A ASOCIATIEI SI SCOATEREA LOR SE FACE LA FEL!!CA ASOCIATIILE POT IMPARTI ENERGIA SI DUPA NUMARUL DE LA PANTOFI NU E CHIAR LEGAL.ATUNCI CAND CINEVA RENUNTA LA UN APARAT DE MASURA ARE O MOTIVATIE, CARE DE REGULA-I AFECTEAZA PE CEILALTI.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!