27 octombrie 2011

Un nou program mai accesibil pentru reabilitarea locuintelor

Ministrul Elena Udrea a anuntat ca a infiintat un nou program mai accesibil pentru reabilitarea locuintelor, care presupune accesarea unui credit pe 5 ani.
Declaratia a fost facuta in cadrul unei conferinte organizate joi la BNR despre sistemul imobiliar.

"Inca din 2008 am cautat surse alternative de finantare pentru reabilitare termica a locuintelor, gandindu-ma ca cele 3 milioane de apartamente nu pot fi reabilitate in acest ritm decat in 100 de ani. Ideea mi-a fost propusa la o conferinta a constructorilor de la Iasi, care mi-au propus sa atragem acceasarea creditelor pentru reabilitare.

Am dat o ordonanta care a trecut de Guvern. Aceasta prevede ca orice proprietar poate sa isi reabiliteze singur locuinta si isi poate moderniza sistemul de incalzire, lucruri ce nu se puteau intampla pana acum. Trebuie sa acceseze un credit, momentan doar la BCR sau Cec, pe 5 ani, cu dobanda subventionata de la minister si garantii de 100% de la Guvern", a declarat Udrea.

Ministrul a explicat ca programul initial, mai ineficient, a avut mai mult succes. Acestea prevedea ca statul sa contribuie cu 50% din valoarea lucrarilor, primariile veneau cu 30% din suma si asociatiile de proprietari cu 20%. "Toata lumea asteapta ca statul sa dea 80%, chiar daca asteptarea este lunga".

Elena Udrea a mai precizat ca noul program are numeroase avantaje, 75% din bani fiind banii cetatenilor, iar statul asigura 25% din valoarea lucrarilor. Astfel, accesul la bani devine mai usor. Ministrul considera ca trebuie sa fie mai bine promovat pentru ca sa fie din ce in mai accesat, iar Guvernul trebuie sa fie pregatit pentru a avea suma necesara primei de stat. Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!