19 ianuarie 2012

Reparaţiile la bloc se fac din banii tuturor proprietarilor

Proprietarii de apartament au obligaţia să finanţeze reparaţiile din bloc, cum ar fi terasa, instalaţiile de apă, canalizarea, faţada sau tubulatura de gunoi.
  • Administratorul, împreună cu preşedintele sau comitetul executiv, va stabili care sunt lucrările ce trebuie executate cu prioritate, în ordinea importanţei lor pentru confortul proprietarilor.
  • Comitetul executiv, în baza a cel puţin 3 oferte de pe piaţă, va dimensiona costul lucrărilor urgente şi prestatorul sau prestatorii cu care va încheia contracte.
  • Suma totală pentru reparaţii- le stabilite face obiectul fondului de reparaţii anual şi se împarte la 12.
  • În fiecare lună, începând cu ianuarie, pe lista de plată va apărea la rubrica “Fond de reparaţii” câte o cotă lunară din cele 12 stabilite. Suma pentru fondul de reparaţii repartizată după cota-parte indiviză face parte din totalul întreţinerii lunare.
  • Lucrările se vor executa pe măsura sumelor încasare la fondul de reparaţii şi în funcţie de momentul prielnic când acestea se pot executa (de ex. - repararea terasei se poate face în sezonul cald).
  • Plata lucrărilor, pe măsura execuţiei acestora şi în funcţie de înţelegerea contractuală cu prestatorul, se va face din fondul de reparaţii care se strânge de la proprietari în cadrul întreţinerii lunare.
Sursa: Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!