13 mai 2012

Hidroizolatii: Reparatia sau hidroizolatia terasei se suporta de catre toti proprietarii din bloc.

Toți proprietarii platesc reparatia terasei Hidroizolatii terase

Reparația terasei blocului e de multe ori motiv de disputa intre locatari deoarece în unele cazuri sunt puși sa plătească doar cei de la ultimul etaj. Legea însa prevede ca lucrarea trebuie suportata de toți locatarii. (vezi art 44 din HG 1588 din 2007.)
     
"Terasa e un spațiu comun, iar cheltuielile de reparație sunt repartizate tuturor locatarilor, proporțional cu cota parte indiviza". Suma ce revine de plata pentru fiecare apartament se hotărăște în Adunarea Generala.

În cazul neachitării, se vor aplica penalități

Dacă exista locatari care nu vor sa plătească, li se vor pune penalități și vor fi chemați în instanta pentru obligarea plătii datoriilor.

In cazul în care locuiți la ultimul etaj al unui bloc și izolația plafonului a început sa cedeze, trebuie sa va adresați printr-o cerere scrisa asociației de proprietari. Președintele sau administratorul asociației e obligat sa contacteze mai multe firme specializate pentru a alege cea mai buna oferta. Aici găsiți o firma de hidroizolatii terase.

Daca asociația nu ia masuri pentru reparația terasei, puteți reclama situația la serviciul asociații de proprietari din cadrul primăriei de care aparțineți. In cazul în care administratorul refuza sa aprobe lucrarea, puteți convoca Adunarea Generala și i se poate desface contractul de munca.

Apelați la o firma specializata pentru execuția lucrării de hidroizolație la terasa blocului. Click aici pentru ofertă HIDROIZOLATII PROFESIONALE

8 comentarii:

  1. In vara vor incepe si la terasa blocului nostru lucrari de reparatii a hodroizolatiei. In cazul in care locatarii de la ultimul etaj doresc sa imbunatateasca proiectul initial prin adaugarea si a unei termoizolatii, costurile in plus se suporta de catre toti colocatarii, sau acestia sunt obligati sa suporte doar cheltuielile de readucere a hodroizolatiei in parametrii proiectului initial?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cosmin,
    Terasa blocului este prevazuta din construcție cu termoizolație. Daca peste aceasta termoizolatie decideti sa aplicati un strat de polistiren extrudat pentru imbunatatirea confortului termic, atunci costul lucrarii de termoizolatie se suporta doar de proprietarii de la ultimul etaj, ceilalti proprietari platind doar pentru hidroizolatie.

    Daca in schimb se decoperteaza pana la placa de beton, stratul vechi de termoizolatie fiind deteriorat si aplica un strat nou, impreuna cu hidroizolatia terasei blocului, atunci costul lucrarii va fi suportat de toti proprietarii indiferent de etaj.

    RăspundețiȘtergere
  3. Firma de construcții, executam lucrări de hidroizolatii terase.
    Contactați-ne aici: Hidroizolatii terase

    RăspundețiȘtergere
  4. ce reprezinta terasa blocului?
    balcoanele de la ultimul etaj care sunt cu jumatate de metru sub nivelul terasei si care sunt in afara peretilor exteriori intra in hidroizolatia terasei care este suportata de catre toti locatarii sau sunt hidroizolate de locatarii ultimului etaj?
    exista o lege in sensul asta?
    va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. DA, si acele balcoane de la ultimul etaj fac parte tot din terasa blocului, sunt parte comuna, iar izolarea se plătește de toți proprietarii indiferent de etaj.

    hidroizolatii-profesionale.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Si balcoanele de la ultimul etaj reprezinta tot partea comuna a blocului, fac parte din terasa blocului. Toți proprietarii suporta reparația terasei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara am si eu o intrebare azi am luat un apartament prin credit prima casa de la asociatia de locatari fostul proprietar a scos un certificat precum ca nu are restante acum am aflat ca luna trecuta sa finisat reparatia plafonului la bloc si ca ar fi 1500 de lei de plata de fiecare apartament in acest caz cine trebuie sa plateasca aceasta suma tinind cont ca reparatia sa facut inainte ca noi sa fim proprietari si plata incepe abia acum noi sau fostul proprietar?

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna seara am si eu o intrebare azi am luat un apartament prin credit prima casa de la asociatia de locatari fostul proprietar a scos un certificat precum ca nu are restante acum am aflat ca luna trecuta sa finisat reparatia plafonului la bloc si ca ar fi 1500 de lei de plata de fiecare apartament in acest caz cine trebuie sa plateasca aceasta suma tinind cont ca reparatia sa facut inainte ca noi sa fim proprietari si plata incepe abia acum noi sau fostul proprietar?

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!