8 mai 2013

Cum contesti taxele si impozitele ilegale si cum iti recuperezi banii

"Taxele si impozitele reprezinta pretul pe care-l platim pentru o societate civilizata". Este o afirmatie ce ar data din 1904, fiind atribuita judecatorului american Oliver Wendell Holmes, si este inscriptia care poate fi citita pe cladirea Fiscului american, accepata de altfel de majoritatea guvernelor lumii.

De multe ori insa pretul este prea mare, iar rezultatele sub asteptari. In plus, nu toate darile cerute de Fisc sunt legale sau constitutionale, taxa auto, aplicarea retroactiva a TVA pentru tranzactiile imobiliare sau drepturile de autor, taxa pe bariera in Constanta fiind cateva exemple.

Contribuabilii care se considera prejudiciati in urma primirii unui act de impunere individual (document cu caracter executoriu emis de Fisc in care sunt prevazute sumele datorate la buget) pot urma caile legale pentru anularea acestuia si pentru recuperarea, daca este cazul, a banilor platiti.

Rezolvare in afara tribunalului
Art. 205 si urmatoarele din Codul de procedura fiscala prevede ca persoana care se considera prejudiciata se va adresa mai intai organului emitent al deciziei de impunere cu o cerere de restituire a sumei platite fara temei legal. Numai daca nu primeste un raspuns favorabil in termen de 45 de zile, aceasta se poate adresa instantei competente. 

Cum sunt declarate taxele si impozitele nelegale sau neconstitutionale
"In primul rand, trebuie distins intre diversele acte normative ce instituie taxe si impozite"
Citește mai mult pe Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!