28 august 2013

Creşte ajutorul la încălzire



Cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a acoperi creşterea cu 6 % a preţului la gazele naturale, iar persoanele şi familiile cu venituri reduse vor primi ajutoare, cuprinse între 48 lei şi 240 lei, pentru încălzirea cu energie electrică.

Prevederile au fost adoptate printr-o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de marţi a Guvernului.

Astfel, în perioada sezonului rece 2013 – 2014, ca urmare a creşterii de preţuri la gaze naturale şi energie electrică, va fi menţinut sistemul actual de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor cu energie termică în sistem centralizat.

Totodată, cuantumul ajutoarelor pentru încălzirea cu gaze naturale va fi majorat pentru a asigura acoperirea creşterii de 6 % a preţului la gazele naturale.

Familiile sau persoanele cu venituri între 155 lei şi 615 lei/persoană vor primi, în premieră, ajutoare pentru încălzirea cu energie electrică variind între 48 şi 240 lei.

Ancheta socială va fi mijlocul de verificare a îndeplinirii condiţiilor de acordare a ajutoarelor în situaţiile care nu pot fi determinate cu exactitate pe baza documentelor justificative.

Citeste mai mult pe: Realitatea.net 

4 comentarii:

  1. Administratorul a inchis caldura in bloc in urma cererilor a 5-6 locatari cu care este prieten, fara sa consulte ceilalti locatari (80 apartamente). Nu a anuntat RADET, nu a informat pe nimeni. Este legal? Cum se poate actiona legal impotriva acestor abuzuri? Deja ne imbolnavim din cauza frigului din apartamente.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca a procedat asa, trebuie sa-l schimbați. Președintele, împreună cu membrii comitetului executiv pot sa-l schimbe pe administrator pentru abuz.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma numesc Stenic Sorin,locuiesc la etajul 1 al unui bloc cu 10 nivele din zona Piata Iancului,am sufrageria situata deasupra scarii blocului si dormtorul mare deasupra unui gang de ghena pentru gunoi,de 2 ani de zile administratora blocului a scos caloriferul ce se afla la parter in scara blocului iar la ghena a spart tafanul si nu l-a reparat nici pana in ziua de azi spunand ca asteapta sa vina reabilitarea,iar in cele doua camere(sufragerie si dormitorul mare) pe timp de iarna este un frig de nedescris cu caloriferele date la maxim! Va rog din suflet sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru ca cei vinovati sa se ocupe pentru a avea un trai decent! Va multumesc si astept mesajul dumneavoastra. Va atasez si adresa de e-mail sorinstenic@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut Sorin,
    Caloriferul nu trebuia sa fie scos din spațiul comun fara acordul dumneavoastra. Puteti sa reclamati administratorul la Presedinte, la Primarie sau sa-l actionati in judecata.

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!