26 decembrie 2008

Izolarea locuintelor reduce consumul de energie cu pana la 50%

Elementele de constructie care consuma un procent important din energia termica necesara incalzirii blocurilor neizolate din Romania sunt peretii exteriori, acoperisul si planseul de peste subsol. Acestea cumuleaza o valoare de aproximativ 40-50% din consumul total de energie, informeaza NewsIn.

Astfel, in baza unui studiu efectuat pe o cladire de locuit multietajata (P+10E), s-a constatat ca prin peretii exteriori se pierde aproximativ 33% din energia termica totala consumata, prin acoperisul si planseul peste subsol neizolate se pierde aproximativ 11%, iar restul prin ferestre si usi.

Majoritatea proiectelor initiate de-a lungul timpului in Romania privind reabilitarea energetica a cladirilor au avut o solutionare partiala, fapt care nu a generat un impact substantial asupra reducerii gradului de dependenta pentru energia termica al romanilor.

Izolarea corespunzatoare a locuintelor contribuie cu aproximativ 40-50% la reducerea consumului de energie termica per ansamblul cladirii.

La ora actuala, Romania este una dintre tarile europene care detine cele mai multe cladiri cu izolare termica redusa fata de media Uniunii Europene, avand un potential foarte mare pentru demararea unor programe ample de reabilitare termica, potrivit reprezentantilor companiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!