31 ianuarie 2010

Bucurestenii ar putea fi obligati sa-si spele trotuarele sambata, intre 9 si 12

Bucurestenii ar putea fi obligati sa spele trotuarele din fata imobilelor, in fiecare sambata intre 9 si 12. De asemenea, ei ar putea fi obligati sa-si curete locurile de parcare din fata imobilelor in care locuiesc.
Asa prevad noile norme de salubritate elaborate de Primaria Capitalei, acestea fiind inca in faza de proiect suspus dezbaterii publice. In cazul in care vor fi aprobate, cel mai probabil noile norme vor fi aplicate din primavara acestui an.

Aceleasi norme spun ca bucurestenii trebuie sa se ingrijeasca si de spatiile verzi din fata blocului si sa nu mai pastreze in casa seringi folosite.
Potrivit proiectului, cei care folosesc seringi acasa vor fi obligati sa le duca, dupa utilizare, la cea mai apropiata unitate medicala.

In plus, firmele de salubrizare vor fi obligate sa inlocuiasca maturile din nuiele, considerate "producatoare de praf", cu masini speciale.

"In containerele destinate deseurilor menajere nu se vor mai arunca deseuri periculoase: baterii sau solutii inflamabile. In ceea ce priveste deseurile voluminoase (paturi, scaune), ele vor putea fi scoase la ghena numai in ziua de cinci a fiecarei luni, intre orele 09-21.00", se mai specifica in act. Daca se scot in alta zi, ele vor fi preluate de catre firmele de salubrizare numai contra cost.
Nerespectarea acestor reguli se va lasa cu amenzi intre 200 si 1.000 de lei. 
 Sursa: Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!