26 noiembrie 2011

Reglaţi-vă repartitoarele la minimum 20° C!

Dacă sunteţi tentaţi să faceţi economie şi vă gândiţi să aduceţi căldură în apartamentele dumneavoastră prin diverse alte metode decât încălzirea centralizată, ar fi bine să vă gândiţi de două ori înainte de a o face.

 
 
 
Care sunt riscurile folosirii unor sobe sau reşouri improvizate.
  • Apartamentul trebuie încălzit la minimum 18-20 grade Celsius pentru ca temperaturile din locuinţele vecine să nu fie afectate. În caz contrar, pereţii se vor deteriora şi s-ar putea să fie necesar să scoateţi bani din buzunar pentru reparaţii.
  • Nu folosiţi aragazul pe post de calorifer. Este foarte periculos pentru viaţa dv. şi a vecinilor, precum şi pentru clădire. Oricând pot avea loc explozii şi incendii devastatoare pentru întregul bloc.
  • Nu utilizaţi sobe improvizate sau reşouri/ rezistenţe electrice pentru încălzire. De asemenea, e interzis să folosiţi racorduri/furtunuri pentru sobe mobile pe care să le conectaţi la instalaţia comună de gaze din apartament.
  • Nu scoateţi apă fierbinte din calorifere pe post de apă caldă în apartament. Dezechilibraţi instalaţia de încălzire a blocului şi veţi avea probleme cu vecinii care se încălzesc.
  • Asiguraţi-vă că pe spaţiile comune nu există geamuri sparte şi că ferestrele se închid normal. Nu lăsaţi uşa de la intrarea în bloc deschisă sau întredeschisă atunci când intraţi sau ieşiţi din bloc.
  • Nu cheltuiţi banii asociaţiei pe lucrări ce trebuie făcute vara şi nu iarna (zugrăveli, izolarea pereţilor, schimbarea instalaţiei de încălzire sau de apă ş.a.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!