27 februarie 2011

Asociaţia de proprietari vă restituie banii dacă reparaţi terasa blocului.

Locuiesc la etajul 10 al unui bloc. Când plouă, apa se scurge în casă. Ne-a distrus pereţii. Administratorul blocului nu vrea să repare terasa, aşa că eu şi soţul meu am hotărât să rezolvăm singuri problema. Constructorul ne-a spus că ne costă în jur de 2.000 de lei. Vreau să ştiu dacă există vreo posibilitate să-mi recuperez aceşti bani.
D C, Iaşi
Răspuns: Orice sumă pe care o plătiți cu titlu de reparare a proprietății comune vi se restituie prin lista de plată într-un termen stabilit de comun acord cu conducerea asociației. Important este ca, pentru lucrarea respectivă, facturile să fie emise pe numele asociației de proprietari. Sursa: Libertatea.ro

Anunt: Scăpați de problema infiltrațiilor de la terasa blocului. Firmă specializată, executăm lucrări de hidroizolații  și termoizolații terase bloc. Contactaţi-ne astăzi, cu noi vremea nu va mai fi o problemă. Click aici pentru: Hidroizolatii profesionale.

94 de comentarii:

  1. Stau la etajul 4, ultimul din bloc, şi îmi plouă în casă, chiar pe tabloul electric. Asociaţia nu vrea să repare terasa acum, spunându-mi să aştept până vine vara. Ce soluţii am?
    S.Cojocaru, Bucureşti

    Răspuns: Puteţi notifica Asociaţia de proprietari cu un executor judecătoresc şi să stabiliţi un termen de execuţie. Dacă acesta nu se respectă, solicitaţi plata unor daune pentru pagubele care au rezultat din nerepararea terasei.

    hidroizolatii-profesionale.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Locuiesc intr-un bloc in Bucuresti si Asociatia este inca de Locatari. Administratorul blocului nu doreste sa faca actele legale pentru a deveni Asociatie de proprietari. De aici incep toate problemele. Apartamentul in care locuiesc este la ultimul etaj. Deoarece terasa blocului nu a fost reparata niciodata (doar carpita de diverse persoane) ploua in casa. Administratorul nu doreste sa faca reparatiile. Ce pot face in acest caz? Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteti sa actionati in judecata Asociatia, pe administrator si pe presedinte si sa-i obligati sa repare terasa precum si prejudiciul creat prin faptul ca nu au luat masuri, desi au obligatia legala sa o faca. Adresați-va unui avocat.

    RăspundețiȘtergere
  4. în cazul în care administratorul nu repara terasa blocului, puteți sa-l acționați în judecata pentru neglijenta în serviciu, găsiți mai multe informații aici:

    http://blocul-meu.blogspot.com/2011/03/cine-plateste-daca-v-fost-inundat.html

    RăspundețiȘtergere
  5. buna ziua! am si eu doua intrebari: repararea terasei blocului se achita de toti proprietarii? si daca da, cam la ce suma se ridica costurile acestei reparatii? mentionez ca locuiesc in Bucuresti, sector 3. multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua! refacerea hidroizolației la terasa blocului se plătește de toți proprietarii fiind o cheltuiala comuna și se calculează pe cota indiviza.

    In ceea ce privește costul lucrării, va rugam sa ne transmiteți datele dumneavoastră de contact si veți fi contactata de către o firma specializata în vederea întocmirii unui deviz oferta. Devizul se realizează gratuit, iar valoarea ofertei depinde de stadiul în care se afla terasa, precum și de suprafața executata.

    De asemenea, puteți sa transmiteți cererea dumneavoastră de oferta folosind formularul de pe acest site:
    http://hidroizolatii-profesionale.blogspot.com/p/cerere-de-oferta.html

    RăspundețiȘtergere
  7. buna ziua ! in blocul unde locuiesc s-a decis sa se repare terasa blocului care a mai foct reparata de mii de ori probleba este urmatoarea terasa va fi reparata de un locatar care nu are pregatire si bani se vor da acestuia eu si vreo doi vecini nu am fost de acord vrem sa se repare cu o firma si sa ne ofere garantie la lucrare in cazul asesta ce e de facut eu nu vreau sa dau babi aiurea la anul se vor cere iar bani de reparatii

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest tip de lucrari se executa de catre firme specializate si nu de muncitori necalificați sau de alte persoane fizice.

    RăspundețiȘtergere
  9. in scara blocului meu s-a mutat o firma care are la intretinere 2 per. si de fapt sunt vreo 6 si care ne sfideaza prin comportamentul lor abuzand de bunatatea locatarilor. Ce este de facut?, avand in vedere caci nu au acordul proprietarilor

    RăspundețiȘtergere
  10. O firma pentru a putea avea sediul în bloc, trebuie în primul rand sa aibă acordul vecinilor apropiați. De asemenea, dacă membrii asociației constata ca acolo locuiesc sau își desfășoară activitatea mai multe persoane trebuie sa aducă la cunoștința administratorului și a președintelui pentru a fi trecuți la cote.

    Totodată, asociația prin Adunarea generala, poate hotărâ ca la un apartament unde își are sediul o firma sa fie introduse mai multe persoane, ținând cont de fluxul de clienți sau de activitatea desfășurată.

    Bineînțeles firma prin activitatea desfășurată nu trebuie sa tulbure liniștea celorlalți proprietari.

    RăspundețiȘtergere
  11. intrebare de la catalin
    vecinul meu a izolat terasa blocului
    el locuieste la etajul 4 eu la 1. am orimit din partea acestuia o notificare insotita de o factura pe numele lui pentru plata lucrarilor la terasa blocului
    sunt obligat sa le platesc daca lucrarile nu sunt facute prin asociatia de locatari>?

    RăspundețiȘtergere
  12. Cheltuielile cu reparația terasei trebuie sa fie suportate de toți proprietarii în funcție de cota parte indiviza a fiecăruia, indiferent de etajul la care locuiesc, pana la urma este acoperișul tuturor nu numai al celui de la ultimul etaj.

    Daca proprietarul de la etajul 4 a creditat asociația prin suportarea cheltuielilor de reparații, trebuie să-și recupereze banii de la ceilalți proprietari.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ati fost inundat din cauza terasei blocului, aveți probleme cu terasa blocului, doriți sa efectuați o reparatie la terasa blocului, aveți nevoie de o firma pentru hidroizolatii terase bloc, apelați cu încredere la partenerii noștri:
    HIDROIZOLATII TERASE BLOC

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua, Doresc stiu daca balconul face parte din suprafata construita a blocului( locuiesc la ultimul etaj iar administratorul imi spune ca balconul nu face parte din terasa si ca trebuie sa suport eu cheltuielile pt a acoperi balconul.)
    Eu stiu ca se plateste impozit si pt balcon ...

    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua, Fațada blocului, terasa blocului, terasa balcoanelor de la ultimul etaj, subsolul, toate acestea sunt parți comune iar reparațiile se repartizează tuturor proprietarilor în funcție de cota parte indiviza a fiecăruia.
    Administratorul dumneavoastră se afla într-o mare eroare sau este rău intenționat.

    RăspundețiȘtergere
  16. buna ziua
    locuiesc la ultimul etaj al uni blucu 8. terasa a fost refacuta de curand insa probabil din lipsa de fonduri nu s-a facut si izolatia termica.
    In acesta sitiuatie tempereatura in casa vara ajunge si la 37 grade.
    As vrea sa stiu in ce conditii as putea izola termic la exterior doar portiunea corespunzatoare apartamentului meu.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Puteți sa faceți termoizolația doar în dreptul apartamentului Dvs. Termoizolația se executa cu polistiren extrudat sau expandat la care se adaugă și hidroizolația în doua straturi. Pentru oferta puteți sa va adresați la aceasta firma: Hidro-termoizolatie terasa

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca am facut hidroizolatie pe bloc cu carton ardezie si am garantie,un vecin vrea sa aduca alpinisti pe bloc sa-si placheze apartamentul ,ce pot face ca pierd garantia!?am dreptul sa-i interzic sa urce pe cartonul pus pe terasa?

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca am facut hidroizolatie pe bloc cu carton ardezie si am garantie,un vecin vrea sa aduca alpinisti pe bloc sa-si placheze apartamentul ,ce pot face ca pierd garantia!?am dreptul sa-i interzic sa urce pe cartonul pus pe terasa?

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu puteți sa-i interziceți accesul, dar puteți sa-i puneți în vedere vecinului ca dacă o sa deterioreze terasa, o sa-l obligați sa o repare la loc.

    RăspundețiȘtergere
  21. Asta e,dar cum?! Ca verbal mi-a zis ca face dar nu pot sa ma iau dupa vorbe!Am uitat sa mentionez ca el n-a fost locatar al blocului cand s-au strans banii pentru reparatia terasei a venit acum de curand,deci cum putem face s-o rezolvam corect pentru fiecare! Azi imi facu sesizare la politie!

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca a făcut reclamație la politie, s-ar putea sa nu-și mai facă deloc "placarea". Puteți sa invocați faptul ca nu are autorizație și politia nu o sa se bage. Puteți chiar sa-l reclamați la Primărie la disciplina în construcții și la politia locala, pentru ca dorește sa execute lucrări fără autorizație și o sa se liniștească....

    Nu se dau autorizatii pentru placari individuale.

    RăspundețiȘtergere
  23. Firma de construcții, executam lucrări de hidroizolatii terase, hidroizolatii hale industriale, hidroizolatie casa, terase bloc, hidroizolatie fundatie.
    Contactați-ne aici: Hidroizolatii profesionale

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua. Stau la etajul8 si am deasupra mea o terasa circulabila. De ceva timp am infiltratii si asta chiar dupa ce renovasem camerele respective. La sesizarea noastra asociatia nu a facut nimic. Dupa mai multe discutii in contradictoriu cu presesintele am decis sa ma apuc singur de lucrare si am onceput sa decopertez terasa pana la stratul de hidroizolatie (cred ca fusese facut cu smoala). Vreau sa aduc terasa la un stadiu la care sa fie mai usor si mai ieftin de hidroizolat. As vrea sa-mi recuperez de la asociatie banii pentru hidroizolatie. Cum as putea sa fac asta daca presedintele nu este de acord?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua,
    Trebuie sa faceți lucrarea cu o firma specializata în lucrările de hidroizolații.

    Cu factura primita mergeți la administrație și le solicitați sa va restituie banii cheltuiți pentru proprietatea comuna.

    In cazul în care va loviți de refuzul asociației de proprietari, puteți sa-i acționați în judecata.
    Totuși speram sa nu ajungeți pana aici, dar dacă veți ajunge în aceasta situație puteți sa apelați la noi pentru suport în vederea întocmirii cererii de chemare în judecata. email: blocul-meu@consultant.com

    RăspundețiȘtergere
  26. buna ziua.stau la etajul 4 al unui bloc,acesta fiind ultimul etaj al blocului.blocul are terasa hidroizolata cu carton bitumat si smoala.de un timp au inceput sa apara infiltratii pe tavanul apartamentului asa ca vara aceasta voi fi nevoit sa refac hidroizolatia[numai pe suprafata apartamentului meu].as dori sa stiu daca pot sa i oblig pe ceilalti vecini care stau sub apartamentul meu,pe acelasi tronson[parter,et1,2 si 3] sa contribuie la refacerea hidroizolatiei.mentionez ca nu mai suntem constituiti intr o asociatie de locatari sau proprietari.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  27. Daca nu vor sa plătească de buna voie, puteți sa-i acționați în judecata. Reparația terasei este o cheltuiala comuna ce se suporta de toți proprietarii în funcție de cota parte indiviza, indiferent de etajul la care locuiesc.

    Terasa este acoperișul tuturor.

    Trebuie sa apelați la o firma de hidroizolații, autorizata sa execute astfel de lucrări și sa solicitați documente justificative pentru lucrarea executata, factura, chitanță, certificate de calitate și garanție.

    RăspundețiȘtergere
  28. stau la etajul 4 al unui bloc,acesta fiind ultimul etaj.de un timp am infiltratii in apartament fiindca hidroizolatia blocului este intr o stare precara asa incat vara aceasta voi fi nevoit sa refac hidroizolatia.vreau sa stiu daca pot sa mi recuperez cheltuiala de la ceilalti vecini.ROG A MI SE SPUNE PE CARE DINTRE VECINI II POT OBLIGA SA SUPORTE CHELTUIALA DACA REFAC HIDROIZOLATIA NUMAI DEASUPRA APARTAMENTULUI MEU ADICA TOTI VECINII SAU NUMAI CEI CARE STAU PE TRONSONUL MEU[SUB APARTAMENTUL MEU].MAI MENTIONEZ UN FAPT IMPORTANT:NU SUNTEM CONSTITUITI INTR O ASOCIATIE DE PROPRIETARI,NU AVEM ADMINISTRATOR SAU PRESEDINTE DE BLOC.MS.

    RăspundețiȘtergere
  29. Toti vecinii suporta cheltuiala, este acoperișul tuturor, indiferent de etaj sau de tronson.

    Daca faceți lucrarea pe cont propriu sa o faceți cu o firma si sa solicitați acte justificative, după care, puteți sa va îndreptați împotriva vecinilor în instanta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Vad ca de anul asta am si eu probleme cu hidroizolatia.Daca o repar eu, nu pot justifica cu nimic ca am facut reparatii.Cu ce?Cu facturile pentru carton bituminos si alte accesorii folosite?
    Asociatia da din umeri.Parca-s de pe alta planeta.Nu stie nimeni care se ocupa, ce trebuie facut.
    Cu ce sa incep?Sa depun o cerere la asociatie?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  31. Da, primul pas ar fi sa faceți o cerere la asociație, prin care sa le aduceți la cunoștință ca apartamentul dvs. este deteriorat din cauza terasei și sa le solicitați sa ia masuri urgente pentru repararea acesteia.

    Daca va reparați pe cont propriu terasa blocului, sau hidroizolația apartamentului dumneavoastră, trebuie sa o faceți cu o firma autorizata pentru lucrările de hidroizolații și sa solicitați factura la finalizarea acesteia, precum și certificat de garanție.

    Apoi faceți o cerere de decontare la asociație, dacă aceștia refuza, următorul pas este la instanta de judecata.

    Terasa blocului, fațada, subsolul, liftul sau intrările în bloc, sunt părți comune, iar cheltuielile ocazionate de reparațiile la parțile comune se suporta de către Asociație, respectiv de toți proprietarii din bloc, pe cota parte indiviza.

    Daca aveți nevoie de ajutor, va putem reprezenta în instanta sau oferi consultanţă în mod gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna ziua. Stau la etajul 4 din 4. In decembrie am solicitat asociatia pentru repararea de urgenta a acoperisului. Asociatia a adus o firma de constructii si au inceput lucrarile pentru hidroizolare. S-a pus doar 1 strat de membrana bitumata, urmand ca un al doilea strat sa se puna in vara acestui an.Pentru primul strat firma a prezentat un deviz in val de 6000 lei din care 2000 lei materialele si restul manopera.Ne - a prezentat un contract incheiat cu asociatia, contractul fiind intocmit doar pentru un strat de membrana nu pentru 2 .. asa cum convenisem la inceput iar garantia lucrarii e de 12 luni. In urma un sedinte la care au participat proprietarii apartamentelor, administratorul si seful de echipa s-a hotarat refacerea devizului cu 3000 lei manopera si materialele sa se cumpere de asciatie si sa se restituie firmei , pentru a nu le mai trece prin TVA. In urma cu 1 saptamana administratorul ne-a prezentat un nou deviz. Am constatat cu surprindere ca este intocmit de o alta firma, si nu cea cu care s-a incheiat contractul. Am primit raspuns de la administrator cum ca: firma cu care am semnat contractul a intrat in insolventa iar respectivul si-a deschis o noua firma si ne-a prezentat devizul pe firma noua. E corect ceea ce se petrece? Plus ca in primul deviz tariful pe ora era de 6 lei iar in noul deviz este de 6,8 lei... Ce putem face? Este corect ceea ce face administratorul?

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu prea este corect cum procedează Administratorul, este posibil sa aibă ceva interese cu firma respectiva.

    Puteți dvs. sa verificați ambele firme pe www.mfinante.ro , de asemenea, mai puteți sa-i interziceți administratorului sa mai facă selecția, urmând ca firma sa fie aleasa de către comitetul executiv.

    Asteptam sa publicați aici denumirea firmelor, poate și alte asociații au nevoie sa fie atenți la astfel de contracte.

    RăspundețiȘtergere
  34. Locuiesc intr-un bloc din Braila la et 4, nu am stiut ca trebuie sa iau aprobare de la locatarii care locuiesc sub mine si nici administratorul nu m-a lamurit ce pasi trebuie sa fac pt. lucrarea respectiva, asa ca am facut lucrarea cu firma, cu termen de garantie dar vecinii mei nu vor sa plateasca partea lor motivand ca nu i-am informat si am facut-o de capul meu. Am sanse sa-mi recuperez banii de la ei in conditiile acestea?

    RăspundețiȘtergere
  35. Locuiesc in Braila, la et.4, a fost necesara reperarea terasei si nu am stiut ce pasi trebuie sa urmez ca sa execut lucrarea de hidroizolatie, mentionez ca nu am mai avut proprietati,nici administratorul nu m-a lamurit si am facut lucrarea cu firma autorizata, cu termen de garantie dar acum vecinii mei nu vor sa plateasca motivand ca nu au fost informati.In conditiile acestea am sanse sa-mi recuperez banii?

    RăspundețiȘtergere
  36. Da, sunt șanse, dar numai pe cale judecătorească, întrucât ați efectuat o lucrare la proprietatea comuna. Era obligația Administratorului sa constate necesitatea efectuării lucrării și sa ia masurile care se impun pentru diminuarea pagubelor. Pentru asta, trebuie sa aveți documentele justificative în regula, factura, chitanța, certificat de garanție, contract, dacă este cazul.

    RăspundețiȘtergere
  37. Locuiesc la etajul 10 am citit un raspuns dat de dumnevoastra ca o asigurare multirisc poate acoperi reparatiile teraseii se ocupa ei de tot si isi recupereaza banii de la asociatia de locatari care e compania de asigurari ca eu am la GENERALI ne intereseaza pe toti vecinii de la ultimul etaj

    RăspundețiȘtergere
  38. Faceți o analiza de piața, majoritatea firmelor de asigurări oferă astfel de asigurări.

    RăspundețiȘtergere

  39. Locuiesc intr-un bloc vechi din 1937 la et 4; apartamentul de la et 5 deasupra mea are o terasa care este acoperis pt una din camerele mele; desigur, se produc infiltratii cand ploua/ninge. Cine trebuie sa repare: proprietarul de la et 5 sau asociatia? Ce text de lege reglementeaza aceasta situatie?

    RăspundețiȘtergere
  40. Locuiesc la etajul 4 din 4 si de curand am constatat ca am probleme cu hidroizolatia. Am anuntat asociatia acum o luna, am facut cerere scrisa si de atunci astept sa faca ceva in sensul acesta. Din pacate, sunt plimbata cu zaharelul cum ca nu sunt bani, ca trebuie sa-mi platesc partea mea de costuri ca sa vada vecinii ca eu am platit prima (am facut si lucrul asta),dar de o luna mie imi ploua in casa si mi se degradeaza peretii. Ce pot face? N-am bani sa achit toata lucrarea si apoi sa astept deconturile cine stie cat timp. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  41. Buna seara...Fiti amabil am si eu cateva intrebari pentru dvs! Acum cativa ani(sa zic 5-6) ne.am mutat la ultimul etaj,asta insemnand 8 si ne.am facut singuri terasa blocului(mentionez cu o firma specializata)doar pe partea noastra,insa nici pana in ziua de astazi nu ne.am recuperat bani.intrebarea mea este urmatoarea: mai exista vreo posibilitate sa.i recuperam?.....Urmatoarea problema ar fi ca au reaparut problemele cu terasa(pereti udati etc) si am sesizat administratia,dar degeaba din cate observ.Ce imi recomandati? pt ca din cate observ nu reusesc nimic cu vorba buna.

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti etj 10 din 10 si am probleme cu terasa inca de la inceputul verii. Am solicitat ASociatiei de proprietari repararea acesteia in luna iulie, insa nu am luat nici o masura. In urma ploilor abundente recente, apa s-a infiltrat in tavanul si pe peretii bucatariei, holului si sufrageriei. Am sesizat din nou ASociatia si au chemat in sfarsit o firma care va incepe reparatiile saptamana viitoare. Intrebarea mea este: Am posibilitatea sa solicit ASociatiei de Proprietari daune pentru deteriorarea apartamentului? Si daca da, cum ar trebui aceasta intocmita? Ce sanse am ca aceasta cerere sa fie rezolvata? Si daca nu se da curs cererii ce imi ramane de facut? Multumesc, DanielaT

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna ziua. Locuiesc in Bucuresti etj 10 din 10 si am probleme cu terasa inca de la inceputul verii. Am solicitat ASociatiei de proprietari repararea acesteia in luna iulie, insa nu am luat nici o masura. In urma ploilor abundente recente, apa s-a infiltrat in tavanul si pe peretii bucatariei, holului si sufrageriei. Am sesizat din nou ASociatia si au chemat in sfarsit o firma care va incepe reparatiile saptamana viitoare. Intrebarea mea este: Am posibilitatea sa solicit ASociatiei de Proprietari daune pentru deteriorarea apartamentului? Si daca da, cum ar trebui aceasta intocmita? Ce sanse am ca aceasta cerere sa fie rezolvata? Si daca nu se da curs cererii ce imi ramane de facut? Multumesc, DanielaT

    RăspundețiȘtergere
  44. Daca nu dau curs cereri dumneavoastră pentru despăgubire, trebuie sa-i dați in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  45. Puteti sa imi sugerati un model de cerere? Cum ar trebui sa sune? MUltumesc.

    RăspundețiȘtergere
  46. Puteti sa imi sugerati un model de cerere? Cum ar trebui sa sune? MUltumesc.

    RăspundețiȘtergere
  47. Puteti sa imi sugerati un model de cerere? Cum are trebui sa sune? MUltumesc

    RăspundețiȘtergere
  48. Buna ziua.Locuiesc intr-un bloc care se reabiliteaza termic prin programul :50 % guvernul,30% primaria,20% locatari,partea locatarilor e de aproximativ 3000 lei pt fiecare apartament.De cand au schimbat acoperisul mi-a aparut mucegai pe tavanele din casa si nu numai,datorita condensului care sa format la tavan din cauza ca nu au izolat plafonul.Am inaintat adresa la primarie si mi sa raspuns dupa 30 de zile ca ,dirigintele de santier inca nu a dat un raspuns la adresa mea.Telefonic, dirigintele mi-a spus ca el a dat raspuns adresei mele si acel raspuns este la primarie.Sunt constient ca a fost viciu de executie din partea constructorului dar nu pot dovedi acest lucru daca nu am raspunsul pe care dirigintele la trimis primariei.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in acest caz si daca ati avea ceva siteuri cu obligatia constructorului in asemenea cazuri,mi-ar fi de folos.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  49. Constructorul, conform contractului de execuție, oferă garanție lucrării și trebuie sa intervină remedierea deficientelor. Trebuie sa insistați la primărie sa primiți răspunsul lor, iar in cazul in care nu răspund in termenul legal, nu va rămâne decât sa-i acționați in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  50. Rares
    Buna ziua!Lociuesc la et.4din 4. S-a realizat de 3 ori pana acum din anul 1990 pana acum hidroizolatia blocului, ultima oara acum 3 ani. Acum a inceput deodata iarasi sa se infiltreze apa in pereti in toata casa.Lucrarea a fost facuta prin asociatie printr-o firma care nu mai exista. Ce se mai poate face?

    RăspundețiȘtergere
  51. Selecția de oferta nu s-a făcut corect. Membrii comitetului executiv și administratorul trebuie sa urmărească alegerea unei firme specializate pentru hidroizolatii terase bloc, cu solide recomandări si personal calificat in hidroizolații. Din pacate pe piața firmelor de hidroizolatii sunt multe firme înființate de persoane nepregătite care nu mai oferă servicii in termenul de garanție.

    Noi am colaborat cu o firma de hidroizolatii pe care o recomandam, cu personal calificat si care respecta termenul de garantie: Hidroizolatii terase

    RăspundețiȘtergere
  52. Lucrarea de hidroizolație trebuie suportata de către asociație.

    Mai mult, dacă aceștia refuza sa efectueze reparația, puteți sa-i acționați în judecata si sa solicitați despăgubiri. Asociatia la randul ei se poate indrepta impotriva firmei care a efectuat lucrarea.

    Pentru a limita pagubele apartamentului dumneavoastră, administrația trebuie sa înțeleagă si sa facă reparația în cel mai scurt timp, cel putin pe suprafața apartamentului dumneavoastră. Firma poate sa efectueze reparatia fara avans, cu plata in rate.

    Daca mai aveți întrebări va rămânem la dispoziție.

    RăspundețiȘtergere
  53. Am facut reabilitarea treptelor de intrare in bloc, ocazie cu care s-a amenajat si o rampa inclinata pentru carucioare persoane in varsta.
    Lucrarea a fost executata ,cu toate aprobarile necesare de catre o firma specializata in constructii. Aceasta firma nu a montat si o balustrada de prindere a mainii, aceasta fiind executata de o persoana fizica, platita de responsabilul de scara din banii lui.
    Intreb: Aceasta suma,modica de fel (150 lei) poate fi decontata la asocitie intr-un fel? Persoana executanta nu are personalitate juridica,nu poate emite facturi sau bon fiscal>
    Adrian -Brasov

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna ziua,
    Da, aceasta suma poate fi decontata de asociatie, in baza unui contract civil si a unui proces verbal.

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna ziua,
    Hidroizolatia unui apartament de la etajul 4 care este si sediu de firma si domiciliul persoanei care detine firma, hidroizolatie care s-a realizat pe cont propriu (nu prin asociatie), fara acordul tuturor locatarilor vine cu pretentia de a-i plati cota-parte din costul reparatiei. Cum sa procedam?

    RăspundețiȘtergere
  56. Terasa este proprietate comuna, iar costul reparatiei se suporta de intreaga asociatie. Nu are importanta cine locuieste la ultimul etaj, daca are firma in apartament sau nu, asociatia trebuie sa-i returneze costul refacerii izolatiei.

    RăspundețiȘtergere
  57. Daca am facut singur hidroizolatia apartamentului, cu contract, chitanta, facturi pe numele meu, fara a avea un act la mana ca asociatia ca am informat asociata cu privire la starea terasei, iar acestia m-au tot dus cu vorba, mai pot recupera banii?

    RăspundețiȘtergere
  58. Da, va puteti recupera banii.

    RăspundețiȘtergere
  59. Buna ziua , stau la etajul 4 ,intr-un apartament cu 2 camere, as vrea sa mentionez ca in bloc sunt locatari care au apartamente cu 3 camere. Intrebarea mea este : la izolarea blocului ,sunt obligata sa platesc in mod egal ca si ceilalti care au apartament cu 3 camere??? Vreau sa mai mentionez ca administratora asa a hotarat ca toti trebuie sa platim in mod egal. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  60. Building Manager14 aug. 2014, 19:28:00

    Repartizarea cheltuielii efectuate cu reparația terasei trebuie făcută pe cota parte indiviza sau pe suprafata utila, nicidecum in mod egal. Adică un apartament cu 3 camere nu trebuie sa plătească la fel ca un apartament cu 2 camere.

    RăspundețiȘtergere
  61. Am si eu o problema cu multi vecini nesimtiti, fara sa jignesc pe cineva. Stau la bloc mixt( cu apartamente de 1,3 si 4 camere). Eu stau la etajul 1. Am vecinii de langa care au baia cuplata de camera noastra. Fac dusuri de 2 ore pe la miezul noptii si se si barberesc ( va dati seama ce frumos se aude sunetul unui big batut de cada lipita de peretele tau la 12 noaptea). Am vorbit cu ei, nimic. Am apelat la administratorul blocului, au fost sedinte, nimic. Apoi sunt cei de deasupra care la fel fac dusuri la 1 noaptea si tipa sua se cearta in baie. Au in caine care saracul se scapa pe el pana il scot afara si se urineaza pe pereti intre etajul 2 si 1, adica in nasul nostru. Exact in momentul acesta un vecin paralel de la etajul 2 isi schimba balconul si mi-a ars plasa, mi-a zgariat termopanele si in acelasi timp mi-a topit parbrizul. Am zbierat la muncitori, m-am dus sa vorbesc cu vecinul impreuna cu administratorul blocului si nimic. Practic mi-au distrus mie balconul!!!!! Sunt singura acasa, sotul este la munca. Daca as chema politia, ar rezolva ceva?? M-as muta vazand cu ochiul, insa am cumparat apartamentul acum mai putin un an si am investit ceva in modernizarea acestuia. CE SA MAI FAC?? Stau intr-o scara plina de "descreierati" sincer...

    RăspundețiȘtergere
  62. Politia ar fi o soluție, dar din ce spuneți dvs, mai bine va mutați din bloc.Din păcate viata la bloc nu va permite sa va alegeți vecinii.....

    RăspundețiȘtergere
  63. Hidroizolatii profesionale Bucuresti29 ian. 2015, 08:50:00

    HIDROIZOLATII 0721.... d.m@...l.com

    DUBLUSTRAT cu membrana de 3,5 kg/mp fara ardezie si un strat de membrana de 4.5 kg/mp cu armatura de poliester cu ardezie. LA 0 GRADE
    * PREGATIREA TERENULUI , MATERIALE , MANOPERA,
    : 60 RON /mp.

    MEMBRANA de 4.5 kg/mp cu armatura de poliester acoperit cu un strat de ardezie ( DE PROTECTIE).LA 0 GRADE
    * PREGATIREA TERENULUI, MATERIAL , MANOEPRA: 30 Ron / mp

    . MEMBRANA de 4.5 kg/mp cu armatura de poliester acoperit cu un strat de ardezie ( DE PROTECTIE).LA - 5 GRADE
    * PREGATIREA TERENULUI, MATERIAL , MANOEPRA: 35 Ron / mp

    HIDROIZOLATIE DUBLUSTRAT cu membrana de 3,5 kg/mp fara ardezie si un strat de membrana de 4.5 kg/mp cu armatura de poliester cu ardezie. LA -5 GRADE
    * PREGATIREA TERENULUI, MATERIALE , MANOPERA: 65 RON /mp.

    RăspundețiȘtergere
  64. buna seara
    daca pun acoperis pe bloc locatari sunt obligati sa ma ajute financiar ,si cat la suta trebuie sa contribuie locatari?

    RăspundețiȘtergere
  65. Reparația terasei se suporta de către toți proprietarii in funcție de cota parte indiviza a fiecăruia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti inteleg supararea, da cauta putin mai in urma pe forum ..... Ai raspunsuri...,.

      Ștergere
  66. hidroizolatie deteriorata din aceasta cauza sunt infiltratii mai in toata casa mai exact in sase camere sa le zicem asa(holuri ,balcoane...etc).Intrebarea este daca asigurarea acopera aceste cheltuieli cu toate ca apartamentul a fost luat prin prima casa si mai sunt si daune de genul(parchet umflat,plafon distrus,pereti umezi si cu iz si nu se mai poate sta in casa din cauza igrasiei.asociatia nu ia nici o masura.trebuie sa le fac ceva scris?ca verbal nu se rezolva

    RăspundețiȘtergere
  67. Terasa blocului face parte din proprietatea comuna, iar reparația acesteia se suporta de către toți membrii asociației, indiferent de etaj. Administratorul si Președintele au obligația legala sa ia măsuri pentru repararea hidroizolației, altfel puteti sa-i acționați in judecata.
    In legătura cu asigurarea, trebuie sa întrebați la societatea de asigurări dacă acoperă si acest risc. ..... pentru hidroizolații terase bloc, vizitati:Firma hidroizolatii terase bloc.

    RăspundețiȘtergere
  68. Buna ziua!
    Locuiesc la mansarda unui bloc construit in 2009-2010, achizitionat de mine in 2011, iar anul trecut (2014) acoperisul a cedat si a inceput sa se umezeasca peretele la fiecare ploaie. Am chemat constructorul si desi au venit muncitori de 4 ori, problema nu a fost rezolvata. As vrea sa-mi spuneti daca acoperisul este doar problema mea sau a asociatiei de proprietari si cum ar trebui procedat pe mai departe pentru a rezolva problema. Ultima oara cand am sunat la constructor mi-au spus ca revin ei cu un telefon, dar nu m-au mai contactat.
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  69. Este vorba de proprietatea comuna a asociației de proprietari, este normal ca si asociatia sa se implice in rezolvarea problemei. Daca constructorul nu rezolva problema, lucrarea fiind in garantie, trebuie sa-l notificati si sa-l dati in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  70. C. Dragos.
    Buna ziua.
    Am aceeasi problema cu terasa ca majoritatea postarilor de aici.
    In principal ma intereseaza toate procedurile pentru a rezolva problema, fara Tribunal si cu o administratora cam indiferenta.
    UN ACT PRIN CARE SA OBLIG ADMINISTRATIA SA REPARE.







    Va explic situatia mea in detaliu, dar puteti citi direct intrebarea de la final, pentru ca este aproape la fel cu a celorlalti :

    M-am mutat in bloc, la etajul 4/4 de curand, din mai (5 luni acum in oct), (am vazut ca era deja problema pe hol si in bucatarie, cu infiltratia inainte de cumparare, pete maronii, cojeli ale gletului, etc), proprietarul mi-a spus ca a facut el deja izolatia pe cont propriu acum 2-3 ani, (ceea ce se observa deasupra pt ca este in stare mai buna decat a vecinilor)

    Am vorbit cu administratora, care a fost deacord "sa aduca pe cineva" nu o firma (zicea ca sunt 2 baieti care lucreaza la o astfel de firma), ca i-au mai putin. Si sa revina pentru fiecare apartament suma de 400 lei, iar noi de la 4 sa platim 800-1000 lei (cat va ramane diferenta), lucru pe care l-am acceptat.
    Am stabilit ca va fi nevoie obligatoriu si la mine si la vecinul de langa, ca sa fie legatura facuta in acelasi timp.
    In luna iulie, a afisat costurile la rubrica de Fond de Reparatii, pentru fiecare apartament , respectiv 9 apartamente pentru cele 2 tronsoane de pe aceeasi scara.
    Iar luna urmatoare, dupa afisare, intreb daca s-au strans banii si imi raspunde ca nu vor 2 vecini si ea nu are ce sa le faca daca nu vor (specific si motivul invocat, pentru ca e amuzant : "pentru ca abia m-am mutat si am pretentii de reparatii" si ca "vechiul proprietar a facut-o deja acum 2-3 ani")

    Aici s-a blocat totul si sunt in continuare cu infiltratiile pe tavan (pe care am zis, nici macar sa nu le curat, ca sa le vada si administratora si cine mai doreste si sa se convinga ca ele exista si este nevoie de refacerea terasei).




    INTREBAREA ESTE :
    As vrea sa oblig cumva asociatia (si vecinii) sa plateasca partea lor (cu o firma autorizata, cu garantie bineinteles), dar sa nu ajung la Tribunal. CUM POT FACE ASTA ?

    - PRIMARIA are cumva vreo putere in sensul acesta, sa dea scris o obligatie / o somatie, ceva ...

    Sau in ultima instanta, as face un credit si as angaja o firma specializata
    - Dar vroiam sa stiu o lista de acte / metode / proceduri, ce trebuiesc facute inainte de a contacta o firma, astfel incat, atunci cand este terminata treaba sa am totul la dispozitie pentru a putea recupera banii, fara a mai sta vreun an/doi prin tribunale si cu alti bani dati.

    -Trebuie o cerere catre administratie?
    - Acestia trebuie sa faca un Proces Verbal, cum ca au luat la cunostinta de daune si ca este nevoie de reparatii ?
    - Ma gandeam chiar sa fac o poza si sa imi semneze pe spate administratora, ca a vazut problema.

    De ce am nevoie, inainte de a contacta o firma?
    Inteleg ca factura trebuie facuta direct pe Administratie, nu pe persoana fizica. Dar daca acestia nu vor sa o fac / sa o primeasca ?

    - exista vreo Lege / Articol, in care se speificat concret aceasta obligatie a administratiei (sa le-o arat si lor), poate nu o cunosc, cine stie ?







    Si altceva separat (poate nu am inteles bine), pentru ca am gasit o explicatie a dvs intr-un raspuns, cum ca tot blocul (de care apartine administratia respectiva) trebuie sa plateasca reparatia (nu doar tronsonul). Asa este?
    - Daca se repara pe o scara (din 3) trebuie sa plateasca toate scarile) ?

    RăspundețiȘtergere
  71. Salut Dragos,
    Am inteles perfect ce doriti, dar din pacate cu astfel de oameni tot la tribunal veti ajunge.
    In primul rand, aceasta lucrare trebuie sa se execute cu profesionisti, adica cu o firma specializata in executaia acestui tip de lucrari.
    Mai departe, daca dumneavoastra doriti sa faceti lucrarea pe cont propriu, trebuie sa incheiati un contract cu o firma, sa achitati lucrarile in baza unei facturi, iar la finalul lucrarii sa faceti un proces verbal de receptie. Nu va apucati de lucrare decat dupa ce ati somat asociatia sa intreprinda demersuri pentru executia lucrarii (trimisa prin posta cu confirmare de primire)

    Orice dovezi sunt bune, puteti sa faceti fotografii, sa chemati doi vecini sau doua cunostinte care sa confirme existenta infiltratiilor, la fel firma care executa lucrarea poate face o nota de constatare. De asemenea, sa pastrati facturile pentru materialele necesare renovarii apartamentului, precum si contractul cu zugravii daca il veti face.

    Din pacate, pe vecini, daca nu va intelegeti cu ei, nu ii puteti obliga dacat daca ii dati in judecata, ceea ce va si sfatuiesc sa faceti, daca veti decide sa faceti lucrarea pe cont propriu. Cunosc un avocat destul de scump, care nu o sa va ia dumneavoastra niciun ban, o sa se multumeasca cu banii pe care ii va primi de la asociatie si vecinii care refuza sa plateasca, drept cheltuieli judecatoresti.

    Dupa aceasta prezentare, revin la pasii pe care trebuie sa-i intreprindeti:
    - faceti o cerere catre asociatie, in atentia presedintelui, ar fi bine, un exemplar sa-l trimiteti cu confirmare de primire prin posta. In aceasta cerere, veti specifica faptul ca, daca asociatia nu va intreprinde demersuri urgente pentru refacerea hidroizolatiei, va rezervati dreptul sa-i actionati in judecata, unde veti solicita despagubiri pentru pagubele create apartamentului si ca vor fi obligati la plata cheltuielilor judecatoresti. Acum ar fi bine ca ei sa raspunda pozitiv solicitarii dvs si sa faca lucrarea;
    - daca ei nu vor raspunde pozitiv si doriti sa faceti dvs lucrarea, contactati o firma specializata in acest sens, luati 2-3 oferte;
    - executati lucrarea cu factura, certificat de garantie, proces verbal de receptie si contract. Factura trebuie sa fie pe numele dvs pt ca dvs achitati lucrarea.
    -pastrati toate facturile pentru cheltuielile oczionate de renovarea apartamentului;
    - contactati un avocat si puteti sa-i actionati in judecata, va putem oferi ajutorul.

    Terasa face parte din proprietatea comuna, iar cheltuielile pentru repararea acesteia se suporta de catre intreaga asociatie pe cota parte indiviza. In situatia in care s-a stabilit prin Adunarea Generala separarea cheltuielilor pe scari, atunci platesc doar cei de pe acea scara, in caz contrar, trebuie sa plateasca toti locatarii.

    Repararea terasei este o obligatie legala ce cade in sarcina Asociatiei de proprietari prin organele de conducere, administrator, comitet executiv si presedinte. Nu trebuie sa le aratati dumneavoastra legea, ei sigur stiu (L230/2007; HG1588/2007)

    sper ca v-am raspuns la toate intrebarile.

    Succes.

    RăspundețiȘtergere
  72. Buna ziua,
    Stau la etajul 4. (utlimul etaj). Ca un scurt istoric: mentionez ca am insistat la asociatia de proprietari de mai bine de un an cu cereri (chiar si o recomandata) de solicitare a repararii terasei insa niciuna nu a fost inregistrata. Apoi terasa s-a reparat (momentan asteptam prima ploaie sa vedem daca apa se mai infiltreza) insa avem mari probleme: pe langa faptul ca tencuiala in unele locuri a cazut, mi-a fost afectata si instalatia electrica. Exista posibilitatea de recuperare a banilor investiti in renovare si reparerea instalatiei electrice (strict unde este cazul - nu se pune pronlema vreunui abuz).
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  73. Buna ziua, Oricine cauzeaza cuiva un prejudiciu, este obligat al repara. Asociatia trebuie sa faca o evaluare si sa va despagubeasca. Terasa face parte din proprietatea comuna si asociatia are obligatia sa o intretina.

    RăspundețiȘtergere
  74. Buna ziua ,


    Locuiesc intr-un imobil de 4 etaje , pe un tronson cu apartamente de 3 camere suprafata utila 72mp .
    Vecinii de la 4 au facut pe cont propriu hidroizolatia fara un anunt in prealabil fara nimic .
    Ok , ne trimit tuturor devizul si contractul cu firma si cu uimire constat ca totul este calculat la 180mp .

    Am cerut lamuriri cu privire la suprafata contractata insa tot ce mi se spune e ca trebuie sa platesc ca altfel ma vor actiona in judecata .

    Mi se pare absurd sa platesc hidroizolatie pentru o suprafata mai mare decat dubla .

    Cum ma sfatuiti sa procedez !

    RăspundețiȘtergere
  75. Salut Laurentiu, daca reparatia s-a efectuat cu acte in regula, pentru suprafata de 180 mp, toti proprietarii trebuie sa plateasca in functie de cota parte indiviza. Terasa face parte din proprietatea comuna si daca 180 mp a fost necesar sa se repare, atunci atat trebuie platit, bineinteles, suma trebuie sa fie repartizata tuturor proprietarilor.

    RăspundețiȘtergere
  76. Noi am izolat terasa blocului si administratorul a afisat facturile, la cererea mea.
    Facturile contin:

    datele firmei ...
    Factura 1: Materiale hidroizolatie 5.000 lei
    Factura 2: Materiale hidroizolatie 5.000 lei

    Nu trebuie sa apara suprafata, metrii liniari de folie, pret unitar, valoare (cant. x pret) si la sfarsit din care TVA?

    Cum se descarca din gestiune firma?
    E model nou de factura?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA, aveti dreptate, factura trebuie sa contina acele date, precum si celelalte date preavazute obligatoriu in codul fiscal.

      Ștergere
  77. Buna ziua
    Am si eu o problema, putin mai deosebita. Locuiesc la etajul 1 al unui bloc de 4 etaje, fatada blocului este deteriorata, motiv pentru care la o ploaie mai serioasa se infiltreaza apa prin pereti, astfel incat s-a deteriorat zugraveala chiar si faianta in baie. As vrea sa stiu daca reparatia fatadei blocului este suportata de Asociata de Proprietari si daca se poate sa imi dati si legea in care se specifica acest lucur
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Ralu! Fațada blocului face parte din proprietatea comuna, iar de reparația acesteia trebuie sa se îngrijească administrația, prin Administrator și președinte. Cheltuiala cu reparația fațadei blocului se suporta de întreaga asociație, pe cota parte indiviza. Lega 230/2007 și HG 1588/2007. Administratorul trebuie sa știe asta, chiar și președintele.

      Ștergere
  78. Bună ziua,
    Locuiesc la parterul unui bloc cu patru etaje, de la subsol vine un miros greu de suportat , vara insecte , mai ales în baie.
    Am făcut mai multe sesizări verbale la asociație dar au trecut luni bune și nu s-a făcut nimic.
    Cum sa procedez, cui sa ma adresez pentru a se face curățenie / reparatii în subsolul blocului.
    Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  79. Faceti o reclamatie in scris in atentia Presedintelui asociatiei. solicitati numar de inregistrare si raspuns in scris.

    RăspundețiȘtergere
  80. Buna seara.Administratorul nostru a contactat o firma care a executat hidroizolatia blocului.Numai ca dupa cateva luni(3)sau produs infiltratii care au deteriorat peretii apartamentului pe o suprafata de aprox. 1m2,eu fiind la ultimul nivel4/4.Firma a reparat terasa insa eu am ramas cu peretii distrusi.Cine trebuie sa execute reparatia in apartamentul meu eu sau constructorul?

    RăspundețiȘtergere
  81. Buna seara
    Locuiesc sau mai exact am locuit într-un bloc de patru etaje mansardat.in urma unui incendiu la mansarda ,tot blocul a rămas fără acoperiș.Intrebarea mea este cheltuiala pentru construcția acoperișului revine tuturor locuitorilor acelui bloc ?Din punct de vedere legal este ok acceptam construcția acoperișului pentru noi cei care am stat la mansarda si am rămas fără apartamente ?
    Mulțumesc .

    RăspundețiȘtergere
  82. Buna seara
    Locuiesc sau mai bine zis am locuit într-un bloc mansardat.In urma unui incendiu la mansarda tot blocul a rămas fara acoperis .Intrebarea mea este dacă construcția acoperișului este responsabilitatea tuturor proprietarilor din tot blocul?este ok ca noi cei de la mansarda care suntem parte vătămată sa acceptam construcția acoperișului si sa contribuim la cheltuiala acestuia?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  83. Buna ziua
    Locuiesc la et.4/4 si am problem cu izolatia. Am facut o cerere in aprilie 2016 si nu am primit nici un raspuns. A venit presedinta de asociatie, a constatat...si atat (nu am primit un raspuns oficil din partea asociatiei). In iunie a fost o sedinta pt alegerea membrilor si presedintelui de asociatie (presedinta a ramas aceeasi) a fost precizat in procesul verbal si problema mea. Si ...atat a ramas (eu nu am o copie a procesului verbal). Si astfel m-am trezit la sfarsitul lunii septembrie cu problema nerezolvata. Am incercat sa fac izolatia in particular, locatarii fiind de accord ......dar cand sa strang banii toti spun la fel : "Cand da toata lumea...dau si eu ". Intr-u cat sunt de izolat 2 tronsoane din 4 exista si o parte comuna de pe casa scarii.....si cum locatarii nu vor sa scoata banii pe motivul ca ..."daca dau toti dau si eu "...va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ideea e ca as vrea sa fac prin asociatie, in acest fel plateste toata lumea (fiecare partea lui si partile comune) si nu mai este bataie de cap, nu mai plang pe la usile oamenilor.

    Multumesc mult pentru timpul acordat

    RăspundețiȘtergere
  84. Buna ziua! Locuiesc in Braila, la et 7/7 a unui bloc, din septembrie 2013. Inca de atunci, am avut probleme cu inflitratiile apei in apartament. Prin urmare, la numeroasele mele solicitari(scrise, cu numar), s-a procedat la reparatia acoperisului, cu o firma autorizata(2 pensionari). mentionez ca mi-am oferit sprijinul din toate punctele de vedere, atat fizic cat si material. Aceasta reparatie se efectua in luna august, 2015. La receptia lucrarii, am fost chemati si locatarii cu pricina, pagubitii, ca sa spun asa(eu si vecinul de palier), pentru a semna nu stiu ce acte, precum ca suntem multumiti de lucrare, etc. acest lucru nu s-a intamplat, deoarece la o inspectie la prima vedere, am observat parti de carton dezlipit, umflaturi, sau alte chestii de genul. Desigur ca s-au aprins putin spiritele, si am plecat nemultumit de acolo, fara sa semnez nimic. Mi-am facut si eu in casa mai apoi reparatii capitale(baia si holul erau intro stare jalnica din cauza infiltratiilor). Din august 2015, si pana astazi, 08.10.2015, mi-a plouat de 4 ori. De fiecare data administratia a fost instiintata in scris, in dublu exemplar(unul la mine), cu nr de inregistrare, si tot de fiecare data a venit domnul cu pricina, a vazutt despre ce e vorba, si a facut, chipurile reparatii, dar culmea, tot din baniin asociatiei. Insa eu, am ramas cu pagube, baia si holul, sunt din nou varza. Ce ma sfatuiti?
    Cu respect, G. Constantin

    RăspundețiȘtergere
  85. Buna ziua! Locuiesc in Braila, la et 7/7 a unui bloc, din septembrie 2013. Inca de atunci, am avut probleme cu inflitratiile apei in apartament. Prin urmare, la numeroasele mele solicitari(scrise, cu numar), s-a procedat la reparatia acoperisului, cu o firma autorizata(2 pensionari). mentionez ca mi-am oferit sprijinul din toate punctele de vedere, atat fizic cat si material. Aceasta reparatie se efectua in luna august, 2015. La receptia lucrarii, am fost chemati si locatarii cu pricina, pagubitii, ca sa spun asa(eu si vecinul de palier), pentru a semna nu stiu ce acte, precum ca suntem multumiti de lucrare, etc. acest lucru nu s-a intamplat, deoarece la o inspectie la prima vedere, am observat parti de carton dezlipit, umflaturi, sau alte chestii de genul. Desigur ca s-au aprins putin spiritele, si am plecat nemultumit de acolo, fara sa semnez nimic. Mi-am facut si eu in casa mai apoi reparatii capitale(baia si holul erau intro stare jalnica din cauza infiltratiilor). Din august 2015, si pana astazi, 08.10.2015, mi-a plouat de 4 ori. De fiecare data administratia a fost instiintata in scris, in dublu exemplar(unul la mine), cu nr de inregistrare, si tot de fiecare data a venit domnul cu pricina, a vazutt despre ce e vorba, si a facut, chipurile reparatii, dar culmea, tot din baniin asociatiei. Insa eu, am ramas cu pagube, baia si holul, sunt din nou varza. Ce ma sfatuiti?
    Cu respect, G. Constantin

    RăspundețiȘtergere
  86. Buna ziua! Locuiesc in Braila, la et 7/7 a unui bloc, din septembrie 2013. Inca de atunci, am avut probleme cu inflitratiile apei in apartament. Prin urmare, la numeroasele mele solicitari(scrise, cu numar), s-a procedat la reparatia acoperisului, cu o firma autorizata(2 pensionari). mentionez ca mi-am oferit sprijinul din toate punctele de vedere, atat fizic cat si material. Aceasta reparatie se efectua in luna august, 2015. La receptia lucrarii, am fost chemati si locatarii cu pricina, pagubitii, ca sa spun asa(eu si vecinul de palier), pentru a semna nu stiu ce acte, precum ca suntem multumiti de lucrare, etc. acest lucru nu s-a intamplat, deoarece la o inspectie la prima vedere, am observat parti de carton dezlipit, umflaturi, sau alte chestii de genul. Desigur ca s-au aprins putin spiritele, si am plecat nemultumit de acolo, fara sa semnez nimic. Mi-am facut si eu in casa mai apoi reparatii capitale(baia si holul erau intro stare jalnica din cauza infiltratiilor). Din august 2015, si pana astazi, 08.10.2015, mi-a plouat de 4 ori. De fiecare data administratia a fost instiintata in scris, in dublu exemplar(unul la mine), cu nr de inregistrare, si tot de fiecare data a venit domnul cu pricina, a vazutt despre ce e vorba, si a facut, chipurile reparatii, dar culmea, tot din baniin asociatiei. Insa eu, am ramas cu pagube, baia si holul, sunt din nou varza. Ce ma sfatuiti?
    Cu respect, G. Constantin

    RăspundețiȘtergere
  87. LA REABILITARE,CU TERASA NEFINALIZATA,LA PRIMA PLOAIE S-A INFILTRAT APA IN APARTAMENTE.CINE RASPUNDE?

    RăspundețiȘtergere
  88. IN TIMP CE SE REPARA TERASA A VENIT PLOAIA,SUNT INFILTRATII IN LOCUINTE,CINE RASPUNDE??

    RăspundețiȘtergere
  89. Bogdan
    Buna seara,datele problemei cunoscute : ultimul etaj carton deterioarat vreau sa fac reparatii pe cheltuiala mea si apoi sa fiu rambursat in timp de asociatie.
    Nu stiu daca domn administrator ma duce cu presu sau chiar nu stie raspunsul lui e ca vrea sa ma ajute dar nu are cum sa scoata bani lunar din asociatie in cont la reparatie. Noi platin fond de reparatii 6 lei pe luna. Nu ma deranjeaza ca dureaza nult ce ii spun cum sa deconteze?

    RăspundețiȘtergere
  90. Buna dimineata! Stau la etajul 8 din 8 al unui bloc din sect. 5. Vara trecuta s-a reparat terasa, nu au fost probleme pana acum cand a inceput sa se topeasca putin zapada. Acum efectiv imi ploua in casa, practic cu exceptia sufrageriei nu am tavan care sa nu fie ud. Mentionez ca inainte de reparatia terasei singura problema cu infiltratia de apa o aveam doar la balcon si acolo foarte putin, adica se umezea tavanul nu curgea apa pe pereti ca acum. Intrebarea mea este daca firma care a reparat terasa este obligata sa-mi repare sau sa-mi plateasca reparatiile apartamentului? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna ziua,

    Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc de 4 etaje. In urma cu multi ani, chiar dupa repartitia apartamentelor prin Ordonanta nr 19 , au inceput sa apara probleme cu infiltratiile. O buna perioada de timp ne-am ocupat noi, eu si sotul meu , fiind direct afectati de aceasta problema. Cu timpul, in urma precipitatiilor, infiltratiile au afectat si casa scarii chiar au fost probleme si la Tablourile electrice, infiltratiile provenind de pe intreaga suprafata a blocului .Mentionez ca sunt trei apartamente pe fiecare etaj. Solutia pentru aceste probleme a fost la momentul respectiv ca fiecare proprietar de la etajul 4 sa isi construiasca un acoperis deasupra, fara a solicita nici unul ajutor financiar de la vecini.
    Mentionez ca orice avariere a acoperisurilor in cei 15-17 ani de cand au fost construite a fost suportata de fiecare din proprietari fara ajutor din partea celorlalti locatari.In momentul de fata, la acest nivel nu mai locuieste nimeni, unii dintre vecini muncesc de multi ani in afara tarii, iar proprietarii celorlalte doua apartamente (este si cazul nostru)s-au mutat in Bucuresti.
    In urma discutiilor din ultima vreme, am inteles ca exista probleme de infiltratie care s-au agravat, apa patrunde pe sub acoperis si se infiltreaza. Acum doi ani am deschis aceasta discutie la asociatia de proprietari iar presedintele asociatiei mi-a spus ca locatarii nu sunt obligati sa remedieze izolatia deoarece se afla sub acoperisul construit de noi, iar daca vrem sa ne ocupam de acest aspect trebuie sa mergem la fiecare apartament sa strangem bani si sa angajam o firma, sau se poate ocupa dumnealui, dar sa platim noi reparatiile necesare, pentru ca legea nu face referire la aceasta situatie.Prin urmare avem cumva obligatia sa intretinem podul, iar proprietarii nu sunt obligati sa contribuie in acest caz. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.(lege, articol, procedura)
    Multumesc anticipat.
    Vicentiu

    RăspundețiȘtergere

Vă rugam să specificați "Numele" pentru o identificarea mai ușoară a răspunsului.... Mulțumim!

Dacă vă place acest Blog, va rugăm să-l susțineți printr-un click pe anunțul de mai jos. Mulțumim!